Bowie Jr. a Holdra száll

  • 2014. október 30.

Snoblesse

És ebben Sam Rockwell van a segítségére. Műsoron a Moon.

Rajta tartjuk a szemünket David Bowie édes fián, Duncan Joneson, és nem (csak) azért, mert odavagyunk a sztárcsemetékért (nem vagyunk), hanem azért, mert Mr. Jones immár igen szép filmrendezői karriert tudhat magáénak.

false

Most épp első, Hold című filmjét vetíti a Müsziben állomásozó Harcosok Filmklubja – anno így nyilatkoztunk a sci-firől:

„Az elsõ filmes Duncan Jones vérbeli sci-fit tett le az asztalra. A Hold alapállása az általános sci-fi-helyzet: a technika annyira előrehaladott, hogy az ember már nem ér fel a maga alkotta gépekhez. Ebből pedig egyenesen következik a társadalom- és fejlődéskritikus attitűd: előbbre mozdul-e a világ a technikai vívmányok és egyáltalán a tudomány által? A tárgy ezúttal korunk egyik legvitatottabb tudományos eredménye, a klónozás, ami a lehető legalkalmasabb a személyiségproblémák, egész pontosan az ember identitászavarának ábrázolására. Persze a klónozás önmagában nem vinne el egy egész filmet, kell ide egy színész is. Sam Rockwell egyszerre két szerepet játszik oly meggyőzően, hogy már-már szemet hunyhatunk a film kisebb logikai-dramaturgiai zavarai fölött is.”

false

A teljes kritika itt olvasható, Duncan (Zowie Haywood) Jones második filmjének, a Forráskódnak a dicsérete pedig itt.  Duncan (Zowie Haywood) Jones harmadik filmjének, a Warcraftnak a kritikáját 2016-ban – a nagyszabású fantasy premierjét követően – tervezzük megírni.

false

Figyelmébe ajánljuk