Ian Anderson: Thick As A Brick 2 Tour

  • 2012. augusztus 14.

Snoblesse

Gerald Bostock élt, él – és ha lesz egyszer Thick As A Brick 3 is –, alighanem élni fog. Ian Anderson 40 év elteltével támasztotta fel leghíresebb teremtményét.


A rocktörténet legjelentősebb lazacfarmere, udvari bolondja és konceptalbum-parodistája visszatér, és ott folytatja, ahol negyven évvel ezelőtt abbahagyta. Ian Anderson és az általa vezetett Jethro Tull 1972-ben jelentette meg a Thick As A Brick című albumot. A kritikusok addig-addig erősködtek, hogy a zenekar előző lemeze egy progresszív rockot játszó zenekar konceptalbuma volt, mígnem Andersonnak elege lett, és elkészítette minden konceptalbumok paródiáját, azaz a Thick As A Bricket. (Anderson szíves közlése szerint a T.A.A.B. úgy viszonyul a konceptalbumokhoz, mint az Airplane az Airport-filmekhez.) Hogy mik lennének a második rész viszonyítási pontjai 40 év elteltével, amikor úgy a konceptalbum fogalmát, mint az Airport-filmeket magyarázni kell már, arról személyesen is meggyőződhet a hazai közönség, Anderson ugyanis Budapestet is útba ejti a Thick As A Brick 2 Tour egyik állomásaként.

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?