Ma van a költészet napja – Kováts Adél kortárs női szerzők műveire hívja fel a figyelmet

  • narancs.hu
  • 2022. április 11.

Sorköz

Tóth Kinga Fóliaágy című versét mondja a Szépírók Társasága Női Érdekvédelmi Fóruma videókampányában.

Április 11-e a költészet napja. Ez alkalomból az úgynevezett Hangzó női irodalom című projektben a Radnóti Színház művészei kortárs női szerzők műveiből olvasnak fel. 

A SZÍN (Szépírók Társasága Női Érdekvédelmi Fóruma) által kezdeményezett videókampány a kortárs női szerzők láthatóságát kívánja erősíteni a médiában. A projektben partnerként résztvevő Radnóti Színház pedig régóta pártolja a kortárs magyar irodalmat. A projekt célja elsősorban az, hogy a költészet napja alkalmából (amely dátum tudvalevően egy férfi szerző, József Attila születésnapját jelöli) női szerzőkre is ráirányítsa a figyelmet.

Az első videóban, április 11-én Kováts Adél olvassa fel Tóth Kinga Fóliaágy című versét.

A továbbiakban látható lesz még Martin Márta, aki Zilahi Anna Fata morgana című versét, Martinovics Dorina, aki Hidas Judit Neonfény című szövegének egy részletét, Mészáros Blanka, aki Papp-Zakor Ilka Károly és Kariha című novelláját, valamint Sodró Eliza, aki Szendi Nóra készülő regényének egy részletét olvassa fel. A videókat a SZÍN Facebook-oldalán láthatják az érdeklődők a következő hetekben.

(SZÍN)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk