A magyar „focielit” is ott pózolt Londonban

  • narancs.hu
  • 2018. szeptember 25.

Sport

A tegnap esti FIFA-gálát ki nem hagyták volna.

A FIFA díjátadó gálájának londoni estjén képviseltette magát a magyar foci minden nagyágyúja. A népes küldöttség tagja volt az MLSZ-elnök Csányi Sándor, aki a FIFA alelnökeként természetesen jelen volt. Elkísérte persze a szövetségi kapitány, Marco Rossi is, sőt Róth Antal utánpótlás-szakágvezető is. A Magyar Sport megírta, hogy ők nem csak a fényes rendezvényen, de a FIFA vasárnapi konferenciáján is részt vettek, ahol megvitathatták a világbajnokság nagy-nagy tanulságait.

Természetesen a Felcsút sem maradhatott ki a partiból. Nem meglepő, hogy Szöllősi György meghívót kapott, már csak a Puskás-díj alapítójaként is, amelyet idén tizedik alkalommal adtak át a legszebb gólt díjazandó. Emellett a Puskás Akadémia klub elöljárói is kiélvezhették az alkalmat, bár nekik a nevükön kívül a puskási örökséghez olyan sok közük azért nincs.

A Royal Festival Hallban tehát Mészáros Lőrinc mint felcsúti klubelnök és Jakab János is tiszteletét tette. Utóbbi magával vitte Spandler Csabát is, a csapat korábbi kapitányát.

A gálán Puskás Ferenc unokája és dédunokája is részt vett. Orbán Viktor bizonyára nagy sajnálatára nem tudott jelen lenni a meghívó ellenére.

A gáláról szóló beszámolóban még megemlítik a résztvevők közt Marozsán Dzsenifert is, akinek valóban ott volt a helye a díjkiosztón: a német válogatott játékosát ugyanis Az Év Női Játékosa díjra jelölték.

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk

A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.