Budapestről indul a 2020-as Giro d'Italia kerékpárverseny

  • narancs.hu
  • 2019. április 15.

Sport

Ezelőtt még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette az országot.

Tényleg Budapestről startolhat el jövőre az egyik legjelentősebb országúti kerékpárverseny: a Giro d'Italia.

A budapesti Olasz Kultúrintézetben rendezett hétfői sajtótájékoztatóján Mauro Vegni, a Giro d'Italia versenyigazgatója bejelentette: a jövő májusi viadal első három szakaszát rendezik Magyarországon, mielőtt egy szünnapot követően Olaszországban folytatja útját a 103. Giro mezőnye.

"A három szakasz fantasztikus lehetőség Magyarország számára" - mondta, egyúttal jelezte, a részleteket később, várhatóan júniusban tárják a nyilvánosság elé.

Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette. A Giro 1909 óta íródó történetében eddig 13 alkalommal rajtolt a viadal Olaszországon kívül, legutóbb tavaly, amikor Izraelben volt a Grande Partenza.

Révész Máriusz elmondta, 7,8 milliárd forintos kormányzati támogatással valósul meg a Giro-rajt. Mint mondta, egyetlen más sportág sem tud így bemutatni egy országot: komoly befektetést igényel a rendezés, de hatalmas reklámértékkel bír.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes leszögezte: Budapestnek nagy büszkeség, hogy innen rajtol a Giro d'Italia. Úgy vélekedett, nagy hatással lehet a szabadidősport szerelmeseire egy ilyen esemény, és a fővárosra is, hiszen a három legnagyobb kerékpáros körversenyek egyikét több százmillió ember követi a televízióban, a rajtra pedig tízezreket várnak.

Figyelmébe ajánljuk

A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.