Bojtár B. Endre

  • Bojtár B. Endre

    Főszerkesztő

Bojtár B. Endre cikkei

Bosznia békeidőben: Házak

Nem sokkal a boszniai háborút lezáró daytoni egyezmény után, 1996-ban riportot készítettünk a sokat szenvedett országban. Az igencsak különleges körülmények között készült riportunkat a Narancs30 cikksorozatunk részeként közöljük újra.

„Két koporsó közt”

A világhírű olasz maestro a Pesti Magyar Színházban rendezte a szerb drámairodalom egyik modern klasszikusát, Dušan Kovačević A maratonfutók tiszteletkört futnak c. fekete komédiáját, avagy humoros rémdrámáját. A rendező életútjáról, balkáni kötődéseiről és a titói Jugoszlávia avantgárd paradicsomáról beszélt a Narancsnak.

Tony, az Ember Fia

A nagy vízen túl 1999-től tavaly júniusig vetítette az HBO. Csúcsnézettsége ott közel 12 milliós volt, az utolsó rész másnapján a The New York Times címlapon siratta.

Gazdátlan bűnök – A Jaruzelski-per

„Avval a feltétellel egyezett bele az interjúba, ha láthatja, amit az államügyész mondott róla. Elhoztam. Az agg zsarnok elesett állapotát meghazudtoló fürgeséggel pattan ki az ágyból…” Tegnap meghalt Wojciech Jaruzelski tábornok. 1997-ben tettünk nála emlékezetes látogatást.

Kövess minket: