Sárosdi Lilla kiakadt, hogy Marton László újra rendez
Sarosdi_Lilla_1505.jpg

Sárosdi Lilla kiakadt, hogy Marton László újra rendez

  • narancs.hu
  • 2019.02.07 09:36

Színház

Nem csak hogy rendez a zaklatással vádolt Marton, de ez még csak nem is zavar senkit.

Korábban Sárosdi Lilla, majd nyomában több más színész is szexuális zaklatással vádolta meg Marton Lászlót. A rendezőnek azóta el kellett hagynia  Vígszínházat, de azóta újra rendez, egyből két darabját is hamarosan bemutatják.

Sárosdi ezzel kapcsolatban a Story magazinnak nyilatkozott, melyet a Blikk vett észre.

„A probléma nem az, hogy ő dolgozni akar, hanem, hogy a szakma nagy részének az az érdeke, hogy ez az ügy megfulladjon” – mondta Sárosdi, aki szerint mivel nem került bíróság elé az ügy, nem is lett komolyabb következménye. „A társadalmi felháborodás tudta idáig eltolni az ügyet és a rengeteg civil kurázsi", tette hozzá

„Amikor kirobbant a Marton-ügy, a színházi szakma nagy része – annak ellenére (vagy pont emiatt), hogy ezekről a történetekről tudott – már akkor is bevédte. Nekik ez az érdekük. Elkeserítőnek és borzasztó szomorúnak tartom, hogy mennyire hatalomféltő, gyáva színházi vezetők (is) vannak Magyarországon” – mondta ki Sárosdi, aki szerint egyszerűbb a színpadon eljátszani az empatikust, mintsem a valós életben kiállni az ember mellett.

„A kollégák többsége nem volt szolidáris. Volt olyan szalmabeli, aki elmondta, azért nem állt ki mellettem az ügy kirobbanása után, mert évekig járt a gőzbe Martonnal, s több baráti kollégám azóta sem keres.”

Sárosdi Lilla férjével Schilling Árpáddal és családjukkal tavaly óta Franciaországban él.

Neked ajánljuk