Sárosdi Lilla kiakadt, hogy Marton László újra rendez
Sarosdi_Lilla_1505.jpg

Sárosdi Lilla kiakadt, hogy Marton László újra rendez

  • narancs.hu
  • 2019.02.07 09:36

Színház

Nem csak hogy rendez a zaklatással vádolt Marton, de ez még csak nem is zavar senkit.

Korábban Sárosdi Lilla, majd nyomában több más színész is szexuális zaklatással vádolta meg Marton Lászlót. A rendezőnek azóta el kellett hagynia  Vígszínházat, de azóta újra rendez, egyből két darabját is hamarosan bemutatják.

Sárosdi ezzel kapcsolatban a Story magazinnak nyilatkozott, melyet a Blikk vett észre.

„A probléma nem az, hogy ő dolgozni akar, hanem, hogy a szakma nagy részének az az érdeke, hogy ez az ügy megfulladjon” – mondta Sárosdi, aki szerint mivel nem került bíróság elé az ügy, nem is lett komolyabb következménye. „A társadalmi felháborodás tudta idáig eltolni az ügyet és a rengeteg civil kurázsi", tette hozzá

„Amikor kirobbant a Marton-ügy, a színházi szakma nagy része – annak ellenére (vagy pont emiatt), hogy ezekről a történetekről tudott – már akkor is bevédte. Nekik ez az érdekük. Elkeserítőnek és borzasztó szomorúnak tartom, hogy mennyire hatalomféltő, gyáva színházi vezetők (is) vannak Magyarországon” – mondta ki Sárosdi, aki szerint egyszerűbb a színpadon eljátszani az empatikust, mintsem a valós életben kiállni az ember mellett.

„A kollégák többsége nem volt szolidáris. Volt olyan szalmabeli, aki elmondta, azért nem állt ki mellettem az ügy kirobbanása után, mert évekig járt a gőzbe Martonnal, s több baráti kollégám azóta sem keres.”

Sárosdi Lilla férjével Schilling Árpáddal és családjukkal tavaly óta Franciaországban él.

Neked ajánljuk

Szécsi Noémi: Nem és nem

  • Szécsi Noémi

Erős szíve legyen annak, aki kicsavarja az olvasó tömegek kezéből a Jókaijukat. Ez egy szent kötelék, elszakíthatatlan.

Gépre kötve

Magyar közéleti influenszer nem robbantott nagyobbat az elmúlt időszakban, mint Gulyás Márton a Partizán elindításával. De itt rögtön tisztáznunk kellene, hogy mi is pontosan az a felület, ahol a Partizán működik.

Határkeresők

Leszbikus anyák, bocsánatot kérő gyilkosok, a mennyországba beszívva-bemargaritázva igyekvő floridai nyugdíjasok. Megnéztünk pár filmet az idei BIDF programjából.

A sötétség oldalvizein

  • Bacsadi Zsófia

Sokáig úgy tűnhetett, hogy a holokauszt marad a zsidókról zsidók által mesélt történetek sarokköve, a meghatározó trauma, amely évtizedek múltán is formálja az elbeszélést és a népirtás után született generációk identitását.

Lawrence Ferlinghetti (1919–2021)

  • Kálmán C. György

Nyilván vannak néhányan, szerencsések, akik személyesen is ismerték, magyarok is. Biztosan csupa jó emlékük van róla, azt hiszem, hogy szívélyes, kedves, kedélyes vendéglátó lehetett.

„Dúdolok neki Prokofjevet”

  • Soós Tamás

Játszik az agyafúrtan rockos Óriásban és az írókat könnyűzenészekkel összehozó Rájátszásban, de az elmúlt években szólóban találkozhattunk vele. Apaságról, Háy-versekről és a február végén megjelent második szerzői lemezéről beszélgettünk.

„Nem volt terv”

Huszonkét éves korában hagyta el az országot, jelenleg Thai­földön van a műterme. Minden munkája – bár a formák, a színek és olykor a médium is változnak – az ember, az emberség helyét keresi a szűk és a tágabb környezetben. Művészetről és hazáról beszélgettünk Messengeren, egy kalandos életút történeteinek a keretében.

Iskolajáték

A nálunk még kevéssé ismert amerikai író-költő regénye számos elismerést kapott, mérték­adó irodalmi fórumok szavazták be az év legjobb könyvei közé, Pulitzer-díjra is jelölték.