Fideszesek támogatták, hogy Marton László újra dolgozzon. Meg is rendezi a Hallgatni akartam (sic!) c. Márai művet

  • -ngm-
  • 2019. január 28.

Színház

Nem vicc, de a veszprémi színház kiállása se kutya!

Minden igényt kielégítő interjúra bukkantunk a kultura.hu-n (ez az EMMI portálja, amúgy), amelyben a veszprémi színház igazgatóját, Oberfrank Pált kérdezgetik.

A legjobb rész egyértelműen az, ahol Marton Lászlóról, a Vígszínház korábbi igazgatójáról beszél. Mint az közismert, 2017 őszén Sárosdi Lilla mellett több nő is arról beszélt, hogy Marton hatalmi helyzetét kihasználva közeledett feléjük. Emiatt Martonnak távoznia kellett a Vígszínházból.

false

 

Fotó: MTI

Úgy tűnik azonban, hogy Marton újra bombaformában van, mert alig két héten belül lesz két premierje is Veszprémben. De ez még nem minden! Oberfrank Pál, a színház igazgatója a Marton-ügyről olyan klasszikust nyilatkozik, hogy nem is érjük be mással, mint a teljes részlet beidézésével, amiből az is kiderül, hogy Marton rehabilitálásba a város fideszes többségű vezetése is tevékenyen részt vett.

De jöjjön a kérdés és a válasz!

„Javában zajlanak a Tartuffe próbái, amelynek február 8-án tartják a bemutatóját. Az előadás rendezője Marton László. Szintén a Kossuth-díjas színházi alkotó állítja színpadra Márai Sándor Hallgatni akartam című darabját, amelyet január 27-én láthat a közönség a veszprémi teátrum Nagyszínházában. Az alkotót ért tavalyi támadások után Veszprémben dolgozhat először egykori mestere. Mi volt erről a véleménye a városban élőknek?

Oberfrank Pál: Egy-két kérdést kaptam csupán, hogy jól átgondoltam-e a döntésem. Azok az emberek, akik fontosak számomra – illetve a fenntartó, a városvezetés is – támogatásukról biztosítottak. Ahogyan egyre előrébb haladunk a próbafolyamatban és együtt dolgozunk az előadáson, még inkább megerősödik bennem az érzés, hogy minden szempontból jó döntést hoztam, és emberileg is azt gondolom, hogy nem tehettünk másképp. Az internet világa, a mai durvuló hangnem sok embert ránt le felelőtlenül a pokolba, bárki bárkit kíméletlenül tönkre tehet, ezért fokozott a felelősségünk abban is, hogy megtaláljuk a másikat, kezet nyújtsunk, és fölemeljük egymást. Mindenki hordoz sebeket, és mindnyájan Isten gyermekei vagyunk. Ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni.”

És még egyszer:

Mindenki hordoz sebeket, és mindnyájan Isten gyermekei vagyunk. Ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Neked ajánljuk