Ötletek az őszi szabadidős tevékenységekhez

  • Fizetett tartalom
  • 2023. október 27.

Támogatott tartalom

Az ősz abszolút nem a bezártságról szól. Az utóbbi években ráadásul az évszak különösen enyhe arcát mutatja, mondhatni sokkal inkább nyárutóra hajaz az időjárás, mintsem őszre. Úgyhogy ennél aligha akadhat ideálisabb periódus a kinti kikapcsolódásra, sportolásra. Nincsen túl meleg, a kánikulával nem kell küzdeni, és ha a szerencse is adott, akkor még esőzéstől sem kell tartani.

A biciklizés ezerarcú sportág

Aki tekert már terepen, vagy országúton, esetleg hegynek fel, az tudja: a kerékpározásban sokkal több rejlik annál, mint amit úgy az emberek sejtenek. Az őszi hónapok kitűnő alkalmat kínálnak a hosszabb túrák megszervezésére, mivel az időjárás kifejezetten csalogató a kinti létre. Viszont ezekben a balzsamos hetekben még érezni a nyár melegét, ám úgy összességében élhetőbb az atmoszféra.

A https://sportano.hu/kerekparok-es-kiegeszitok linkre kattintva minden olyan kiegészítő beszerezhető, ami csak kellhet tekerés közben. A törvények egyértelműen vázolják, hogy mik azok a kellékek, amik egyetlen bringáról sem hiányozhatnak. A prizmaként, fényvisszaverőként funkcionáló macskaszem ugyanúgy ide sorolható, mint a világítás. A kobak használata is több, mint ajánlható, ám valamiért sokan tartanak tőle. A sisakról az a hír járja, hogy szükséges rossz, és nem igazán kényelmes viselet. Biztonságosabbá varázsolja a tekerés pillanatait, csak azért hosszú távon nem mindegy, hogy ennek mi az ára.

Még jó, hogy ezek a vélekedések nem helytállóak akkor, ha a kobak kiválasztására kellő figyelem összpontosul. A méret, mégpedig a fejre szabott méret legalább annyira fontos, mint a belső párnázottság és a kellően széles spektrumot bejáró paraméterezhetőség. Ha a komfortos hordás feltételei megvalósulnak, akkor a biztonság garantálása könnyedebbé válhat, mint valaha. A térd- és könyökvédő alkalmazását sokan, főleg akik már régóta hajtják a járgányukat, hajlamosak feleslegesnek ítélni, pedig a meglétük aranyat ér, amikor valamilyen véletlen folytán borul a bringa.

Biciklire pattanva a cipő mellékes?

Kicsit sem! Olyannyira nem, hogy egy túlságosan puha talpú cipő meg is keserítheti a hajtányozás perceit, óráit. A https://sportano.hu/kerekparos-cipok/mtb-spd-cipo oldalon specifikus modellek várják a használatot. A felhozatal hűen tanúskodik arról, hogy önmagában nemcsak, hogy léteznek kerékpáros cipők, hanem ennél jóval többről van szó. A gyártók céloknak, bringázási és hajtánytípusoknak megfelelően alkották meg a kínálatukat pontosan azért, hogy mindenki rátalálhasson az egyedi igényeivel harmonizáló fajtára.

A világítás megléte nem kedv kérdése?

Korántsem! Olyannyira nem, hogy a jogszabályi háttér ebben a tekintetben egyértelmű és félreérthetetlen. A https://sportano.hu/vilagitas linken minden szükséges világítástechnikai megoldás elérhető, beszerezhető. A megfelelő kivilágítás nemcsak biciklisként fontos, lévén a jó látási viszonyok kizárólag így borítékolhatóak, hanem a többi utazó számára is kulcsfontosságú, mert csak így kerülhetőek el a balesetek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.