Mindennapi rutin – fogápolás

  • Fizetett tartalom
  • 2023. október 27.

Támogatott tartalom

A fogmosás nagy valószínűség szerint mindenkinek hozzátartozik a napi fürdőszobai rutinjához. Minimum kétszer, reggel és este, de sokan étkezések után, vagy találkozók előtt is előszeretettel frissítik fel ilyen módon a leheletüket. Mivel egy rutinról, azaz megszokás alapú cselekedetek sorozatáról beszélünk, így idővel könnyű belefutni a sablonosságba, és abba, hogy az újító ötletek nem jutnak be a rendszerbe, mert a megszokott keretek az uralkodók. Íme, néhány olyan termék, amiknek az alkalmazását érdemes megfontolni a még ragyogóbb, egészségesebb, fehérebb végeredmény érdekében!

Nem mindegy, milyen a fogkefe!

Sokan nem szentelnek túl nagy figyelmet arra, hogy a fogkefe milyen tulajdonságokat testesít meg, vagy hogy mi jellemző a fogkrém összetevőire. Összességében megnyugtatja őket a tudat, hogy nap mint nap, sőt napjában többször tesznek a szájhigiénia érdekében, és ennyi, ezen a ponton véget is ér a történet. Ám azért ennél jóval összetettebb dologról van szó.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az Oral B fogkefe felhozatala, aminek a sokszínűsége rögtön szembetűnő. Eltérő sörteerősség, különböző fejformák, hogy csak párat említsünk meg a lehetséges specifikációk közül. De mi az oka ennek a variáltságnak? Az, hogy a fogápolás, mint oly sok minden más az életben, akkor tökéletes és eredményes igazán, ha személyre szabott. Magától értetődik, hogy a szuvasodásra, a fogkövesedésre, vagy az elszíneződésre hajlamos fogak nagyon eltérő gondoskodást igényelnek. Ahogy történetesen a fogfehérítés, vagy a fogínygyulladás kezelése is más kategóriába tartoznak. Azért jó mindezzel tisztában lenni, mert így már könnyű kiválasztani azt a típust, ami egyénileg a legmegfelelőbb.

Előfordulhat persze, hogy az ember elbizonytalanodik, hogy melyik az a fajta, ami a leginkább befutó. Ekkor jó ötlet tanácsot kérni a fogorvostól, aki el tudja mondani, hogy mik azok a tényezők, amik érdemlegesek például a fogkefe kiválasztásánál, vagy mondjuk a fogkrém keresgélése során. Ezek után még mindig könnyű váltani, ha esetleg mégsem bizonyul verhetetlennek a képlet.

A fogkrémen túl is van élet?

Igen, a GC Tooth Mousse olyan kényeztető formula, ami a fogak ápolásáért, a szájhigiénia megteremtéséért felelős. Nem fogkrém, tehát nem a hagyományos módon fejti ki a hatását. Talán ezért kevesen ismerik, pedig a hatásfoka kimagasló. Igazság szerint határozottan kifizetődő taktika ilyen termékekkel is megszínesíteni a napi rutint, ugyanis a fogak nagyon meghálálják ezt, azaz az eltérőtől, a megszokottól különböző, fokozott gondoskodást.

Csak a mentolos a nyerő?

Valamiért elterjedt a köztudatban az a fals elképzelés, hogy kizárólag a mentolos ízesítésű fogápolási termékek a befutók. Ez természetesen nem igaz. Az tény, hogy sokan ezt az ízt szeretik a legjobban, ehhez kötik a felfrissülés élményét, de egyéni ízlés függvényében még megannyi íz választható és alkalmazható a legnagyobb sikerrel. A lényeg a személyre szabottságban rejlik. Ha ez megvan, akkor a ragyogó mosoly, a fogak hosszan tartó egészsége borítékolható, ami a szervezet egészére is jótékonyan hat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk