Orbán: A sorosisták mind ott lesznek, legyünk ott mi is

  • narancs.hu
  • 2018. április 2.

Választás 2018

A kormányfő szerint nem az ellenzéki pártokkal kell az idei választáson megküzdeni, hanem a mögöttük álló háttérerőkkel.

Pénteken Orbán Viktor volt Bayer Zsolt vendége az Echo TV műsorában, amit tegnap este adtak le.

Nyitányként Bayerék nosztalgiáztak a 30 évvel ezelőtti Fidesz-alapításról, melynek kapcsán Orbán Viktor azt mondta: amit az elmúlt három évtizedben mindenképp megőriztek, az a szabadság és a nemzeti függetlenség gondolata. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ezek mellett a humor, az önirónia, az abszurditás iránti érzék is megmaradt bennük, amit szerinte a kampányaik is jól tükröznek. A kormányfő szerint „összességében a kampány egy nagyszerű lehetőség, hogy a jókedvüket is megőrizzék, és a választópolgárokkal kötött élő kapcsolatok megakadályozzák, hogy nagyfejű, szürke öltönyös, pasasok vagy górék legyenek.” Természetesen szó volt arról is, hogy most aztán tényleg sorsdöntő választások előtt állunk – amit Bayer Zsolt nem győzött elégszer hangsúlyozni a műsorban.

„Magyarországon utoljára 1990-ben volt sordöntő választás, utána olyan választások következtek, aminek eredményeképpen, ha ügyefogyottabb kormányok is nyertek, a következő kormánynak mindig lehetősége volt az elődei hibáit” kijavítani. „Úgy nézünk ki, mint egy saját lábon álló, tisztességes, becsületes ország” – mondta Orbán, aki úgy látja, most olyan kérdés áll a választás középpontjában, amit „ha elhibázunk, nem tudunk kijavítani. Mert most a bevándorlás áll a választás középpontjában. És ha most egyetlen lépést is teszünk a nyugat-európai országok irányába, hogy bevándorló ország legyünk, onnan nem lehet visszajönni. Ha kevert népességű ország jön létre, később nem tudjuk őket különválogatni.”

Aztán persze előkerült az ellenzék és Soros György is, a kormányfő szerint szamárság azt gondolni, hogy a kormány boszorkányüldözést folytat Soros György ellen, ráadásul Nyugat-Európában cenzúra van, mert a migránsokról szóló híreket kihagyják, meghamisítják, letiltják a reklámokat. Majd hozzátette, „Soros György nem kitaláció, ha jól hallottam, te magad is írtál róla, hogy leplezte le a hálózat saját magát” – dicsérte Bayert a kormányfő. A baloldal a nemzeti identitás ellen dolgozik – folytatta Orbán nagyívű gondolatkísérletét –, hiszen nemzetközi, és ő maga ismer olyan baloldali pártokat, akik azzal kalkulálnak, hogy az általuk behozott, beengedett menekültek előbb-utóbb állampolgárságot kapnak, és sosem fognak kereszténydemokrata pártokra szavazni.

Szerinte a hazai ellenzék is ezt támogatja, és biztos benne: ha tehetnék, akkor lebontanák a kerítést. Szerinte létezik egy Vona-Gyurcsány paktum, „a Jobbik is már bekerült abba az akolba, amit ma Soros György tart egybe és finanszíroz”.

A miniszterelnök úgy látja, hogy az ellenzék azon túl, hogy személy szerint utálja őt és a keresztény nemzeti értékeket, csak arról tud beszélni, hogy hogyan és mikor fognak össze. De nem szabad, hogy ez az ügyefogyottság megtévessze az embereket, mert nem az ellenzéki pártokkal kell most megküzdeni, hanem a mögöttük álló háttérerőkkel. Bayer utolsó kérdésére, hogy mit lehet tenni vagy "miben segíthetünk", Orbán azt válaszolta: "a sorosisták mind ott lesznek, legyünk ott mi is”.

Ennyit tart az ország jelenlegi miniszterelnöke a nem fideszes választópolgárokról – akik egyébként a listás szavazatok tanúsága szerint már 2014-ben is bő félmillióval többen voltak, mint a Fideszre szavazók.

Figyelmébe ajánljuk

Ujhelyi: Itt van a karmelita kutyája elásva

  • narancs.hu

A „politikai szemtanú” szerint semmi baj a határon túli egyéni körzetekkel – az ellenzék is javasolt már ilyet –, csak minden külföldön élő magyar egyformán élhessen választói jogával.