Borítékolható a visszalépés Csepelen

  • narancs.hu
  • 2018. április 2.

Választás 2018

De további 10-15 körzetben is várható még visszalépés.

Két nappal ezelőtt írtunk arról, hogy az utolsó hétre is tartogatnak visszalépéseket az ellenzéki pártok, kedden és szerdán is bejelentések várhatók.

Ezt támasztotta alá Karácsony Gergely az ATV Start című műsorban, ahol megerősítette pénteki kijelentéseit is.

Karácsony szerint „mindenkinek kell hoznia valamennyi áldozatot, és az ellenzéki pártok azt üzenjék meg szavazóiknak, hogy a saját ügyüknél van fontosabb számukra is, ez pedig az ország ügye.”

„Ez nem az MSZP-Párbeszéd szövetség döntése, ebben részt kell vennie az összes többi pártnak: Demokratikus Koalíciónak, az Együttnek és az LMP-nek is, bár utóbbinál más a helyzet, mert nem nyitottak hivatalosan a tárgyalásokra”. Vasárnap sikerült tárgyalnia a DK-val és az Együtt vezetésével, de beszélt az LMP politikusaival is.

Csepellel kapcsolatban úgy vélekedett, hogy nem lehet Németh Szilárd Csepel képviselője, a két ellenzéki jelölt közül csak egy maradhat. Ha az Együtt jelöltje, Szabó Szabolcs visszalép, akkor más körzetben kárpótolják őket ezért a gesztusért, de fordított helyzetben is működhet ez, ha a szocialisták jelöltje Bangóné Borbély Ildikó mond le Csepelen az indulásról.

„95 százalék szerintem, hogy lesz visszalépés Csepelen. Úgy gondolom, hogy majdnem mindegy, hogy ki lép vissza, csak legyen megoldva, azt kell látni, hogy, aki visszalép, annak máshol előre kell lépnie” – vélekedett Karácsony.

A visszaléptetésekkel kapcsolatban arról is beszélt, hogy összesen 10-15 körzetet érinthet az a csomag, aminek az előkészítése most zajlik, és ami jelentősen növelheti az ellenzék esélyét.

A teljes beszélgetés megtekinthető itt:

Karácsony: 95 százalék, hogy lesz visszalépés Csepelen

10-15 körzetben számít visszaléptetésekre az MSZP-Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje. Karácsony Gergely Csepelről úgy vélekedett, hogy majdnem mindegy ki lép vissza, csak legyen megoldva. IRATKOZZON FEL CSATORNÁNKRA: https://goo.gl/uo2kim LÁTOGASSON EL OLDALUNKA: http://www.atv.hu FACEBOOK: https://www.facebook.com/atv.hu INSTAGRAM: https://www.instagram.com/atv.hu

Figyelmébe ajánljuk

Ujhelyi: Itt van a karmelita kutyája elásva

  • narancs.hu

A „politikai szemtanú” szerint semmi baj a határon túli egyéni körzetekkel – az ellenzék is javasolt már ilyet –, csak minden külföldön élő magyar egyformán élhessen választói jogával.