A Fidesz összecsinálta magát a népszavazástól, de szégyelli, és kamuindokokat gyárt

  • narancs.hu
  • 2016. április 11.

Villámnarancs

Vasárnap újra kinyitnak a boltok. Mit gondolnak, miért? Retteg a Fidesz, és aljas szöveggel próbálja elkendőzni rettegését.

„A kormánynak be kellett látni, hogy az embereket nem sikerült meggyőzni a törvényről, azon belül kifejezetten a nőket, márpedig a nők véleménye kiemelten fontos a kormánynak” – e szavakkal indokolta a parlamentben Rogán Antal a vasárnapi boltbezárásra vonatkozó törvény visszavonását – és nem szakadt le a plafon.

Kétségtelen, hogy a kopaszok és Erdősiné akciója, a választási bizottság ernyedt bohócfesztiválja után ezzel előállni, vérlázító pofátlanság. Csakhogy most nem csupán arról a szokott pimasz cinizmusról van szó, ami 2010 óta velejárója a kormány kommunikációjának, hanem arról, hogy a vesztüket érzik. Nagyon.

Mert az a hatalom, amelyik így összecsinálja magát egy kispárt (az MSZP támogatottsága 12 százalék!) hangulatjavító kezdeményezésétől, amelyik ilyen gyáván kihátrál a mögül, amiről egy éven keresztül próbálta meggyőzni az egész országot, de saját szavazóit feltétlenül, s amelyik hivatkozott ezért fűre-fára, de még a jóistenre is, nos, ennek a hatalomnak nyilván nem csak ereje nincs már, de elvei sincsenek. Mondjuk, azok nem is voltak soha.

Igazából semmije sincs a hazugságain kívül.

Figyelmébe ajánljuk