Miért pont a vadiúj kikötőknek lenne üzemeltetője a vizes-vb után?

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 4.

Villámnarancs

Maximum elrohadnak. Na és?

Bár a vizes-vb véget ért, sorra derülnek ki az apró kis disznóságok: nincs üzemeltetője, nem lehet, majd csak jövőre használni, még egy kevés közpénz kell rá és így tovább. Mintha soha véget nem érősre tervezték volna a 2017-es budapesti vizes-világbajnokságot.

A Hír Tv riportjából most épp az derült ki, hogy a sportolókat szállító, a Maharttól félmilliárdért vásárolt hajók vadiúj kikötőinek a verseny ideje alatt sem volt felelőse, nemhogy azt követő üzemeltetőről szó esne bárhol. Az erre kiírt közbeszerzés ugyanis eredménytelenül zárult. Merthogy még a haverok sem tolonganak.

Így hát nem tudni, mi lesz a sorsa a Vigadó térre, a Duna Arénához, valamint a Margit-szigetre telepített kikötőknek. A Hír Tv megkérdezte Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettest, tartanak-e attól, hogy nem találnak üzemeltetőt, és esetleg a jövőben lerohadnak a stégek. Szeneczey egyszerűen közölte, hogy nem tartanak. Méghozzá azért, mert „a józan paraszti ész, mint mindenben, itt is működni fog”. Hát, hacsak az nem...

Neked ajánljuk