Erős nap: a Fidesz-szóvivő egy percen belül köpte szembe saját múltját és pártját

  • narancs.hu
  • 2018. július 3.

Villámnarancs

Halász János mondatai Miskolcon már teljesen mást jelentenek, mint Budapesten.

Hétvégén választás lesz Józsefvárosban, ahol a civil, de hat ellenzéki párt által támogatott Győri Péter városszociológus indul a fideszes alpolgármester, Sára Botond ellen.

A közelgő időpont miatt ki is hívták Halász Jánost, a Fidesz-frakció szóvivőjét, rúgjon már bele az elismert szakemberbe, Győribe, és hát Halász, a hű pártkatona már csak kellemes rutinból is képes megtenni ezt.

false

 

Fotó: MTI

A rövid MTI-tudósítás viszont igazi csemege lett az erre érzékenyeknek. Ajánljuk az első mondatot belőle:

„Halász János felidézte: Győri Péter polgármesterjelölt mint SZDSZ-es képviselő 12 éven keresztül vett részt a Demszky-korszak legsötétebb városvezetésében, ráadásul a sokat támadott lakásgazdálkodási bizottság vezetője volt. Győri Péter polgármesterként ugyanazt a rombolást hajtaná végre, mint amit Demszky Gábor és barátai a fővárost vezetve.”

A legviccesebb, amikor úgy ömlik ki valakinek a száján a SZDSZ-ezés, hogy maga is támogatottja volt egykor a liberális pártnak. És Halász pont az volt, épp az általa most inkriminált években, ahogy azt korábbi portrénkban mi sem hallgattuk el: „1995-ben, már a Demokratikus Charta létrejötte, a Fodor-szárny pártváltása és az MSZP–SZDSZ-koalíció felállása után Halász elindult a lakhelyén, Tócóvölgyben tartott időközi önkormányzati választásokon a Szép Klub Kulturális Egyesület jelöltjeként »az akkor még számomra elfogadható« SZDSZ támogatásával. Meggyőző fölénnyel győzött. Ekkor kezdődött kultúrpolitikusi pályája, a közgyűlés kulturális bizottságának alelnökségével. Nem feledkezett meg az őt felnevelő civil szféráról sem a közgyűlésben.”

De van ennél még jobb is!

Nézzék csak ezt a mondatot:

„Az ellenzéki pártok félrevezetik az embereket, amikor egy magát politikán kívülinek beállító, valójában nagyon is politikai pályán dolgozó, álcivil jelölt mögött sorakoznak fel a vasárnapi józsefvárosi időközi választás előtt.”

Mint az köztudomású, egy magát függetlennek kiadó Fidesz-aktivista is elindul a július 15-ei miskolci időközin. A Molnár Zsolt nevű fiatalember a hétvégén maga mondta el a Narancsnak, hogy bizony csak a keresztneve miatt indították el Rokker Zsoltti ellen, és az egész, hogy elinduljon, egy fideszes képviselő ötlete volt, az kérte fel őt a nemes tettre.

A Fideszért dolgozó fiatalemberre valamiért nagyon is passzolnak Halász szavai, nemde?

„Amikor egy magát politikán kívülinek beállító, valójában nagyon is politikai pályán dolgozó, álcivil jelölt.”

Egy dolog jut most hirtelen eszünkbe: Halász elvtárs, a tények makacs dolgok, még a NER időszakában is!

Figyelmébe ajánljuk