Mi, madridisták – Orbán, a rajongó

  • narancs.hu
  • 2014. május 27.

Villámnarancs

A hétvégén nemcsak a választási győzelemnek örült Orbán Viktor, de a Real Madrid sikerének is. Onnan tudjuk ezt, hogy levélben köszöntette Florentino Pérez klubelnököt.

„Engedje meg, hogy elsők között gratuláljunk a Real Madrid lenyűgöző, tizedik Bajnokok Ligája-győzelméhez, amelyre – mint a világon minden madridista – mi is büszkék vagyunk itt a Puskás Akadémián, Magyarországon” – írta, sőt meg is magyarázta, miért. Hát azért, mert – ahogy a levélben áll: „Puskás Ferenc és a Santiago Bernabéu elnöksége idején szereplő csodálatos Real Madrid 1960-ban sorrendben az ötödik Európa-kupa-győzelmét szerezte, a nagy magyar csatár négy góljával és a klub a fantasztikus, 7:3-as glasgow-i sikerrel történelmet írt”. Másképp fogalmazva: Orbán szerint az 54 évvel ezelőtti epizód miatt mi, magyarok is Real Madrid-szurkolók vagyunk, s egyúttal magyar siker is a szombati kupagyőzelem. Jó, hogy azt nem írta, hogy már csak emiatt is több tiszteletet érdemelnénk.

false

 

Fotó: MTI



Persze, tudjuk, ahol hülyeség van, ott hülyeség van. Egy frusztrált, infantilis, elvakult rajongó levelet írt a Real Madrid elnökének, na és? Pérez elnök minden bizonnyal százasával kapja a hasonló tartalmú gratulációkat, bár azt nem hinnénk, hogy az argentin vagy a francia elnök is a feladók közt lenne, vagy ha mégis, akkor biztos nem Di Stéfanót vagy Zidane-t emlegetik és madridistának nevezik magukat.

De milyen az már, hogy Orbán inkább a homokozóban kardozik, viszont Kulka János tegnapi, neki címzett soraira nem reagál? Van még egy hely Európában, ahol a miniszterelnök számára előbbre való a külföldi futballistákkal való azonosulás, miközben a tanácsadója következmények nélkül okozhat közfelháborodást? Rendjén való, hogy megvárjuk, míg kitombolja magát a játszótéren a nagy levelező, a büszke madridista? Nálunk immár magától értetődő mindez.

Figyelmébe ajánljuk