Orbán Viktor vidéki turnéja igazából büntetőexpedíció

  • narancs.hu
  • 2016. június 1.

Villámnarancs

Milyen érdekes, hogy ha megjelenik a miniszterelnök egy vidéki városban, ott egyből elered a pénzeső.

Modern Városok néven fut tavaly óta az az országos turné, melynek két főszereplője van: Orbán Viktor és a pénz. A miniszterelnök fellépéssorozatának tegnapi állomása Dunaújvárosban volt, ahol a következőt mondta: „Ha nagy vállalkozásba fog egy város, ahhoz meg kell nyerni a kormányt, és ha a kormány akar valahol fontos dolgokat, ahhoz meg kell nyerni az ottani önkormányzatot. Együttműködésre vagyunk ítélve.” Ezután több mint húszmilliárd forint értékű fejlesztésekről írt alá megállapodást Cserna Gábor polgármesterrel.

Dunaújváros népe köszönti jótevőjét

Dunaújváros népe köszönti jótevőjét

Fotó: MTI

E szép szavak hallatán csupán egyvalamit nem értünk: miért van az, hogy azok a városok, ahol nem a Fidesz–KDNP uralkodik, ha nagy vállalkozásba fognak, valahogy sohasem tudják megnyerni kormányt, illetve miért nem akar a kormány ezekben a városokban fontos dolgokat?

Egy fenét nem értjük. Gondoljunk csak Kövér László fenyegetőzésére a salgótarjáni választások előtt! Orbán haknijában sem az a fontos, hogy segítsen a fideszes vidéki városoknak, sokkal inkább üzenet a többinek: rohadjatok meg, tőlünk ti nem láttok semmit!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?