Rogán Cecília megnyerte a hét legsikeresebb üzletasszonya címet

  • narancs.hu
  • 2017. június 23.

Villámnarancs

Többségi tulajdonos lett a Sarka Katával közös cégükben.

Rogán Cecília csak úgy szárnyal az üzleti életben: Sarka Katával közös bizniszükben, a Nakama & Partners Kft.-ben ugyanis a minap többségi részesedést szerzett, írta meg a Magyar Nemzet. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal feleségének eddig 50 százalékos üzletrésze volt a cégben, a társaság múlt heti közgyűlése után azonban növelte ezt azzal, hogy Sarka Kata 1,5 millió forint névértékű üzletrészéből eladott 30 ezer forintnyit üzlettársának. Rogán Cecíliának ezzel 51 százaléka lett a kft.-ben, számos ügyről így már önállóan is döntést hozhat.

Hogy a többségi tulajdonossá válást jelentő 30 ezres tételért valójában mennyit fizetett Rogán Cecília, azt nem lehet tudni, a lap szerint azonban semmi sem utalt arra, hogy névérték felett vásárolta meg azt. A Nemzet egyébként kereste a céget, de válaszokat nem kaptak, és sem honlapja, sem Facebook-oldala nincs a kft.-nek.

Így arról, hogy egészen pontosan mivel is foglalkozik a Nakama & Partners, csak sejtések vannak: hazai hírességek Facebook-oldalának hirdetésszervezése, a Magyarország Szépe verseny szereplőinek foglalkoztatása és hasonlók voltak tervben. Az eddigi egyetlen kézzelfogható tevékenységet a tavalyi helikopterbotránykor villantotta, amikor is kiderült, hogy a „Rogánék helikopterrel mennek egy esküvőre”-utat Rogán Cecília cége szervezte meg egy állítólagos barterszerződés keretén belül.

A cégnek azért elég jól megy: tavalyi árbevétele 51 millió volt, adózott profitja 7,7 millió forint.

Figyelmébe ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.

Nem viccelnek

  • - minek -

Poptörténeti szempontból is kerek jubileumokkal teli lesz ez az év is – novemberben lesz negyven éve, hogy megjelent a The Jesus and Mary Chain első kislemeze, a melódiát irgalmatlan sípolásba és nyavalyatörős ritmusba rejtő Upside Down.

Elszáll a madárnő

„Én nem tudok, és nem is szeretek a képeimről beszélni. Amit el tudok mondani, azt csak színnel tudom elmondani. Képeimbe belefestettem az életem tragédiáit és örömeit. Ez volt az életem” – halljuk a művész vallomását a kiállítás első termében, a falra vetített 1977-es rövidfilm részleteként.

Aktivizmus színészekkel

  • Erdei Krisztina

Csoszó Gabriella aktivista fotós, töretlen kitartással vesz részt az ellenzéki tüntetéseken és osztja meg képeit azokkal, akik szeretnének mást is látni, mint amit a NER kínál.

Házasok hátrányban

  • Kiss Annamária

Középkorú házaspár egy protokollparti után vendégül lát egy fiatal párt egyetemi lakosztályuk teraszán, hajnali kettőkor. Az elején mit sem sejtenek arról, hogy ez lesz valamennyiük életének talán leghosszabb éjszakája.

Koponyalabirintus

Az alighanem legelismertebb, világirodalmi rangú kortárs román író, Mircea Cărtărescu 2015-ös nagyregénye rendkívüli, monstruózus mű. Kiszámíthatatlan, szabálytalan, megterhelő. Pedig látszatra nagyon is egyszerű, már-már banális helyzetből indul.

Messziről jött zeneszerző

A Tigris és sárkány és a Hős filmzeneszerzője hat éve már járt is nálunk, mégis bemutatásra szorul a magyar koncertlátogatók előtt. A hatvanhat éves, kínai származású komponistáról hídemberként szokás beszélgetni, aki a hagyományos kínai klasszikus zenét tömegekhez vitte el a nyugati világban.

Az ajánlat

Napi rendszeres fellépéseinek sorában Magyar Péter a múlt pénteken a Klubrádióban járt, ahol Bolgár György műsorában mindenféle kijelentéseket tett Ukrajnáról, illetve az ukrajnai háborúról.

A hegyi ember

Amikor 2018 februárjában Márki-Zay Péter az addig bevehetetlennek hitt Hódmezővásárhelyen, az akkoriban igen befolyásos Lázár János városában az időközi polgármester-választáson magabiztosan legyőzte fideszes ellenfelét, reálisnak tűnt, hogy mindez megismételhető „nagyban” is a tavaszi országgyűlési választásokon.

„Pályáznék, csak nem tudom, kivel”

Miért meghatározó egy társadalom számára a migrációról szóló vita? Hogyan változott a meg Berlin multikulturális közege? Saját történetei megírásáról és megrendezéseiről beszélgettünk, budapesti, román és berlini színházi előadásokról, de filmtervei is szóba kerültek. Kivel lehet itt azokra pályázni?

Pusztítás földön, vízen, levegőben

A magyarországi üvegházhatású gázkibocsátás csaknem háromszorosa került a levegőbe az ukrajnai háború első másfél évében. Óriási mértékű a vízszennyeződés, állatfajok kerültek a kipusztulás szélére. Oroszország akár fél évszázadra való természeti kárt okozott 2023 közepéig-végéig.

Alkotmányos vágy

A magyar mezőgazdaság tizenkét éve felel meg az Alaptörvénybe foglalt GMO-mentességnek, takarmányozáshoz tavaly is importálni kellett genetikailag módosított szóját. A hagyományos szója vetésterülete húsz éve alig változik itthon, pedig a szakértő szerint lehetne versenyezni az ukrán gazdákkal.