Nem fogja elhinni, hogy a szegedi Fidesz milyen kérdéssel fogja hívogatni a választókat!

  • narancs.hu
  • 2017. június 24.

Villámnarancs

Ők is tudják, hogy az országban vannak fontos ügyek.

Telefonos közvélemény-kutatást indít a Fidesz szegedi alapszervezete – tudatták szombaton. Az akciót bejelentő közleményből kiderül, hogy nem ám holmi jelentéktelen ügyben kérdezgetik majd a városban élőket, a téma Botka László állítólagos vagyonosodása lesz. Arról nem szólnak, hogy hány embert, pontosan milyen kérdéssel és kik fognak hívogatni, de az eredmény így is borítékolható.

A közleményben az is szerepel, hogy a szegedi Fidesz szerint – ahogyan minden közszereplőnek – Botka Lászlónak is el kell számolnia személyes vagyonával. Egyetlen politikus számára sem megengedhető, hogy eltitkolja a vagyontárgyait, és ez alól Szeged polgármestere sem kivétel. Ezért a szegedi Fidesz akciója azt akarja kideríteni, mit gondolnak a helyi választópolgárok Botka László vagyonáról és az eltitkolt vagyontárgyakról.

A fenti sorokat olvasva eszünkbe jutott, hogy mi lenne, ha egyszer egy olyan közvélemény-kutatás elindításáról számolna be a Fidesz, amelyet így vezetnének fel: „A Fidesz szerint – ahogyan minden közszereplőnek – Orbán Viktornak is el kell számolnia személyes vagyonával. Egyetlen politikus számára sem megengedhető, hogy eltitkolja a vagyontárgyait, és ez alól Magyarország miniszterelnöke sem kivétel. Ezért a szegedi Fidesz akciója azt akarja kideríteni, mit gondolnak a helyi választópolgárok Orbán Viktor vagyonáról és az eltitkolt vagyontárgyakról”. Azt külön meghallgatnánk, amikor Mészáros Lőrinc válaszolna a feltett kérdésre.

A pénz körforgása

Mészáros Lőrinc cégbirodalma egyre nő, alig telik el hét, hogy ne hallanánk nyertes közbeszerzésről vagy újabb vállalat felvásárlásáról. De hogyan is vándorol az egykori közpénz Mészárostól az Orbán család közelébe? Az olajozott folyamatban némi zavart kelthet, hogy Csík Zoltán, Mészáros fő intézőembere összekülönbözhetett főnökével.

Figyelmébe ajánljuk