7 kérdés – Harcsa Veronika

  • - greff -
  • 2012. február 20.

Zene

A nagyszerű énekesnő mintha mindenhol ott lenne: egyszer dzsesszkvartettjével, másszor az elektronikus popzenét játszó Bin-Jippel vagy épp Gyémánt Bálint gitárossal közös duójával tűnik fel a hazai klubokban. Nekünk zöldségturmixokról, verekedésről és Thom Yorke-ról beszélt.

1. Kitől kérnél autogramot?

Thom Yorke-tól. Azt hiszem, rábíznám, hogy hová adja.

2. Mi a luxuskiadásod?

A biokaja. Nem is az a fontos, hogy bio legyen, hanem hogy egészségesnek nézzen ki, és persze ne legyen benne hús, mert vegetáriánus vagyok. Elég sokszor fordul elő, hogy egyik helyről a másikra rohanok egész nap a városban, és ilyenkor mindennél jobban örülök, ha akad a sarkon egy lébár, esetleg delikátbolt, ahol feltankolhatok fél liter frissen turmixolt zöldség- vagy gyümölcslevet. Nevetségesen drágán persze, de nekem ez megéri.

3. Harry Potter vagy Háború és béke?

A húgom nagyon megharagudna, ha nem a Harry Pottert választanám. Mondjuk szerintem ő végigolvasta a Háború és békét is, velem ellentétben. Nagyon rossz bevallani, de sokkal kevesebbet olvasok, mint szeretnék. Próbálom úgy alakítani az életem, hogy több idő jusson rá, de nehezen megy. Nincs tévém, lustálkodni sem szoktam, mégis annyi mindent szeretnék egyszerre az életemben tudni, hogy nagyon nehéz minden jó dolognak megtalálni a kellő időt.


Fotó: Németh Dániel

4. Melyik kitalált figuránál érezted leginkább, hogy mintha rólad mintázták volna?

A rút kiskacsa. Elég későn találtam rá a valódi közegemre, először matekot, aztán informatikát tanultam, ráadásul a zeneiskolában nem tűntem ki, a gimis énektanárom pedig konkrétan azt mondta, hogy nincs hangom. Valószínű ezért is van, hogy túlzás nélkül mindennap hálát érzek azért, hogy a jelenlegi életemet élhetem.

5. Mit tennél, ha férfi lehetnél egy napra?

Kiélvezném a testi erőmet, mondjuk elmennék sziklát mászni vagy bokszolni, összeverekednék valakivel. Meg becsajoznék, nyilván! Egyébként sok férfiasnak mondott tevékenység van az életemben például zenekarvezetőként, úgyhogy nagy hiányérzetem nincsen.

6. Mit töltöttél le utoljára?

Colin Stetson experimentális szaxofonos egyik albumát. Dányi Kriszti énekes barátnőm hívta fel rá a figyelmemet. Nagyon izgalmas technikákkal játszik, az elején nem tudtam eldönteni, hogy hogyan is állhatott össze ez a hallhatóan élő, mégis sok szempontból elektronikus zenei motívumokkal operáló hangzás.

7. Melyik lemezt hallgatva érezted legutóbb, hogy ez a legjobb dolog a világon?

Lambchop: Is A Woman.

Harcsa Veronika legutóbbi lemezéről kritikánk itt olvasható, az énekesnő kvartettjének legközelebbi koncertjét pedig itt ajánljuk.

Neked ajánljuk