Varga Judit kiposztolta, ahogy hegedül, a Petőfi Rádió játszani kezdte a számot

  • narancs.hu
  • 2020. május 11.

Zene

A TV2 műsorvezetője szerint "mestermű" született.

A kormánymédia felkapta, és a közpénzből működő Petőfi Rádió is játszani kezdte azt a számot, amelyben Varga Judit igazságügyi miniszter hegedül - írja a Magyar Hang.

A miniszter április végén tett ki egy videót a Facebook-oldalára, amelyen Seress Rezső Szomorú vasárnap című számát hegedüli egy egészen eddig ismeretlen énekesnő, Tandi Flora pedig énekel hozzá.

Varga azt írta, a hegedű 30 éve az élete része, posztjából pedig azt is kiderült, hogy a videó valójában tavaly nyáron készült, ekkor vették fel a számot.

A Magyar Hang azt írja, néhány nappal a videó posztolása után viszont az állami pénzből fenntartott Petőfi rádió máris játszani kezdte a produkciót, a kormánypárti médiakoglomerátum, a KESMA részeként működő Karc FM meg is hívta műsorába Tandi Florát és előadótársát, a TV2 reggeli show-jában, a Mokkában a műsorvezető, Istenes László pedig egyenesen "mesterműnek" nevezte a felvételt a stúdióban ülő Varga Judittal beszélgetve.

Tandi Florának korábban egyszer sikerült bekerülnie a Petőfi Rádió műsorába, 2017-ben egyszer már lejátszották a "Glóriád" című felvételét.

A Magyar Hang azt írja, a kapocs az énekesnő és Varga Judit között Tandi Flora menedzsere, Mezei Csaba, aki tavaly tavasz óta dolgozik Tandival, és a miniszter középiskolai osztálytársa volt Miskolcon. Varga a TV2 Mokkában azt mondta, tavaly nyáron az érettségi találkozón kérték fel, hogy hegedüljön Tandinak. Tandi egyébként Miklósa Erika operaénekes felfedezettje, aki a Fidesz-rendezvények rendszeres fellépője. A számot 2019 augusztusában rögzítették.

Az MTVA nem reagált a lap megkerésére.

Figyelmébe ajánljuk