1600 dolgozót küld el a Tungsram

  • narancs.hu
  • 2022. április 28.

Belpol

400-at Újpesten. Déri Tibor Újpest polgármestere megpróbálja rendezni az újpesti dolgozók ügyét.

„Egyelőre nem látjuk, hogy pontosan mekkora lesz a baj. Csak azt tudjuk, hogy nagy. A Tungsram összesen 1600 ember bocsát el, ebből 400-at Újpesten” – írja Déri Tibor, Újpest momentumos polgármestere a Facebookon. Azt ígéri, már a csütörtöki testületi ülésen napirendre veszik a tömeges leépítés ügyét.

Déri közlése szerint ahhoz kér támogatást a képviselőktől, hogy tárgyalásokat kezdeményezzen a kormánnyal, a munkaügyi központtal, a Tungsrammal és a cégnél működő szakszervezettel az újpesti dolgozók jövőjéről. Emellett a polgármester más kerületi cégekkel is egyeztetne.

Szerdán jelentette be a Tungsram, hogy megszünteti hagyományos izzógyártási tevékenységét, mert az elszálló energia-és alapanyagárak miatt folyamatosan veszteségesen működik az üzletág. Már korábban is komoly pénzügyi problémákkal küzdött a cég, április 11-én kényszerleállás volt mind az öt gyárában, az egyiket végül be is zárták.

(Facebook/Déri Tibor)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk