250 milliót bukott az V.kerület a Szatmáry Kristófékhoz bagóért került ingatlanok miatt az LMP szerint

  • Nagy Gergely Miklós
  • 2019. február 27.

Belpol

„Folytatódott-e a lakásmutyi Rogán Antal után az V. kerületben? A válasz egyértelmű: Igen.”

Töredékáron szerzett belvárosi ingatlanokat Szatmáry Kristóf felesége, bár az ingatlanokat tulajdonló cég társtulajdonosa egy ideje már a Fidesz országgyűlési képviselője – ezt a Magyar Narancs derítette ki múlt héten. Cikkünkben részletesen bemutattuk azt a cégláncolatot, amely egyik végén a fideszes vezetésű belvárosi önkormányzat, a másik végén a fideszes parlamenti képviselő, Szatmáry Kristóf állt. Akik pedig őket összekötik: egy családi cég, valamint egy régi fodrásszalon, a Femina Fodrász Szövetkezet.

false

 

Fotó: MTI

Épp utóbbi előtt tartott a lapunk által feltárt esetről sajtótájékoztatót az LMP szerdán. A párt országgyűlési képviselője, Csárdi Antal azt mondta: ez az esett is bizonyítja, hogy a „Fidesz vezette önkormányzatok bagóért elszórakozzák a vagyonukat. Az I. kerületben és a IX. kerületben is ár alatt jutottak ingatlanokhoz” a Fideszhez közel álló személyek.

Csárdi megjegyezte: a Szathmáry Kristófhoz köthető cégek negyed-ötöd áron jutottak hozzá többek közt a Váci utcai ingatlanhoz, ami szerinte aggályos. „Megvizsgáljuk, kell-e feljelentést tenni az értékbecslő család módon kialakított ára miatt.” Tudniillik, vélte Csárdi, az V. kerületben az értékbecslés mögé bújva játsszák ki az önkormányzati rendeletet.

Csonka Krisztián és Csárdi Antal

Csonka Krisztián és Csárdi Antal

Fotó: Narancs

A kerület LMP-s képviselője, Csonka Krisztián arról beszélt: „Folytatódott-e a lakásmutyi Rogán Antal után az V. kerületben? A válasz egyértelmű: Igen.” Ezt szerinte a Szatmáry-ingatlanok esete is mutatja. „Újabb V. kerületi korrupciós ügy helyszíne ez” – mondta Csonka a Váci utcai fodrászszalon előtt. A Szatmáryhoz köthető üzleteken számítása szerint amúgy 250 millió forintot bukott a belvárosi önkormányzat, ennyi nem kerül a közös kasszába, „ennyit nem tud a kerület társasház felújításra költeni.”

Ezért fognak – mint fogalmazott Csonka Krisztián– a következő testületi ülésen beadvánnyal élni, amelyben a kerületi lakásértékesítési rendszert indítványozzák felülvizsgálni.

Figyelmébe ajánljuk