Szijjártó: a baden-württembergi miniszterelnök szélsőségesen elfogult, bevándorláspárti zöld politikus

  • narancs.hu
  • 2019. február 27.

Belpol

Ezért nem is sajnálja, hogy lemondták stuttgarti találkozóját.

A külgazdasági és külügyminiszter ma sajtótájékoztatót tartott, azért, hogy  bejelentse egy koreai vegyipari vállalat nyit üzemet Komáromban, ami 1000 munkahelyet teremt.

Bár a sajtótájékoztató eredeti témája a fenti beruházás volt, a jelenlévő újságírókat leginkább a péntekre tervezett stuttgarti látogatás lemondása érdekelte.

Ahogy korábban mi is megírtuk, Baden-Württemberg kormány nem akar találkozni Szijjártóval, a legújabb, az "európai értékeket sértő és rágalmazó" magyar plakátkampány miatt.

Azt hitték, vége a sorosozásnak?

Tévedtek. Ha egy üzlet beindul... Az európai parlamenti választásokra készül a Fidesz, ezért a kormány „tájékoztató akció" néven kampányba kezd. A kampány célja, hogy „leleplezzék a bevándorlást ösztönző brüsszeli terveket", ami annyiban mindenképp kihívás, hogy ilyen tervek nem léteznek. De ha egyszer már, a tavalyi országgyűlési választások előtt bejött ez a fajta kampány, nem érdemes változtatni.

Szijjártót így erről kérdezték, aki a hvg.hu beszámolója szerint az esetre annyit reagált, „nem baj”, hogy elmarad a találkozó, mivel "a baden-württembergi miniszterelnök szélsőségesen elfogult, bevándorláspárti zöld politikus".

De nem csak ezt a kellemetlen témát szegezték a politikusnak, a sajtótájékoztatón szóba került a külügyminiszter tegnap levetített BBC-interjúja is, melyben Szijjártó azt mondta kampányidőszak van (utalva ezzel a májusi EP-választásokra, ahol a Fidesz tarolni akar), majd utána hozta elő a kormány tájékoztatási kötelezettségét, így lényegében elismerte, hogy kormányhirdetésnek álcázva, közpénzből kampányol a Fidesz.

Figyelmébe ajánljuk