Felmond a Háda 400 dolgozójának Kisvárdán

  • BM
  • 2020. március 18.

Belpol

Visszaesett a kereslet a koronavírus miatt, ezért a társaság nem tud bért fizetni.

Nem tud munkát adni a Háda Kft. Kisvárdán: a koronavírus miatt visszaesett kereslet miatt 400 beosztottjának mond fel holnaptól a társaság – írja az atv.hu.

„Szomorú hír ez a koronavírussal kapcsolatban, megvannak az elsődleges áldozatok, sajnos a Háda már elküldte az embereket, mert munkabért már nem tud fizetni. Ez szomorú a családoknak megélhetési szinten, a sárga csekket, a hitelt azt fizetni kell, ilyenkor jól jönne a kormány segítsége. Hol vannak ilyenkor a politikus, amikor a szavazatot várja” – mondja egy dolgozó, aki a neve elhallgatása mellett nyilatkozott a televíziónak.

Legény Zsolt, a helyi MSZP alelnöke azt mondta: „nem tartjuk helytállónak, hogy egy olyan cég, ami az elmúlt években a munkahelyteremtő támogatásokból nagyon komoly állami forrásban részesült, egyik napról a másikra engedi el ilyen válságos időben a munkavállalókat”. A dolgozók egy része 3 hónapig kap munkanélküli támogatást. A szocialisták azt kérik a kormánytól, hogy ezt a segélyt kilenc hónapig folyósítsa az elbocsátottaknak.

Figyelmébe ajánljuk