Felmond a Háda 400 dolgozójának Kisvárdán

  • BM
  • 2020. március 18.

Belpol

Visszaesett a kereslet a koronavírus miatt, ezért a társaság nem tud bért fizetni.

Nem tud munkát adni a Háda Kft. Kisvárdán: a koronavírus miatt visszaesett kereslet miatt 400 beosztottjának mond fel holnaptól a társaság – írja az atv.hu.

„Szomorú hír ez a koronavírussal kapcsolatban, megvannak az elsődleges áldozatok, sajnos a Háda már elküldte az embereket, mert munkabért már nem tud fizetni. Ez szomorú a családoknak megélhetési szinten, a sárga csekket, a hitelt azt fizetni kell, ilyenkor jól jönne a kormány segítsége. Hol vannak ilyenkor a politikus, amikor a szavazatot várja” – mondja egy dolgozó, aki a neve elhallgatása mellett nyilatkozott a televíziónak.

Legény Zsolt, a helyi MSZP alelnöke azt mondta: „nem tartjuk helytállónak, hogy egy olyan cég, ami az elmúlt években a munkahelyteremtő támogatásokból nagyon komoly állami forrásban részesült, egyik napról a másikra engedi el ilyen válságos időben a munkavállalókat”. A dolgozók egy része 3 hónapig kap munkanélküli támogatást. A szocialisták azt kérik a kormánytól, hogy ezt a segélyt kilenc hónapig folyósítsa az elbocsátottaknak.

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.