A becshelyi polgármester azt állítja, nem tudott Orbán látogatásáról

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 28.

Belpol

A kormányfő a szabad pálinkafőzés tízéves évfordulóját ünnepelte a településen.

„A tartós dolgok gondolata nem csak Budapesten születik meg” – mondta Orbán Viktor a Zala megyei Becshelyen vasárnap. A kormányfő a magyarországi szabad pálinkafőzés tízéves évfordulóját ünneplő rendezvényre látogatott el. Az eseményről videó is készült.

Security Check Required

null

Az atv.hu szúrta ki, hogy a település polgármestere, Németh Géza a Facebookon arról írt, a miniszterelnök látogatása nagy öröm, az viszont szégyen, hogy a település vezetése képviseletében senki nem tudta őt köszönteni.

„A szabad házi pálinkafőzés 10 éves jubileuma alkalmából a Pannónia Pálinkakultúra Egyesület /Nagykanizsa/ vasárnap délelőtt ünnepséget szervezett Hajdú Szilárd polai pincéjénél. Ezen az eseményen jelen volt Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke is V. Németh Zsolt államtitkár és Cseresnyés Péter kíséretében. Nagy öröm ez Becsehely számára! Az öröm mellet azonban szégyen is, hogy a rendezvényen a vendégeket a település vezetése képviseletében /polgármester, alpolgármester, önkormányzati képviselő/ senki nem tudta köszönteni” – írja Németh.

A település vezetőjének állítása szerint a szervezők nem tájékoztatták őket a programokról, a meghívott vendégekről. „Az asztalomon hagyott meghívóból erre semmi nem utalt” – fogalmaz.

Ő egy korábbi konfliktus miatt nem vett részt az eseményen, ráadásul úgy látja, az egyesület és annak becshelyi tagjai „hatható hozzájárulása vezetett a becshelyi pálinkaverseny megszűnéséhez”.

„A fentiek ellenére, ha kellő információhoz juttatnak, természetesen megfelelő módon képviseltük volna a települést. Gratulálok az Egyesület vezetésének a szervezéshez!” – zárja levelét Németh Géza.

Figyelmébe ajánljuk