A Belügyminisztérium alá tartozó állami cég telefonszámáról szervezik a Békemenetet

  • narancs.hu
  • 2021. október 15.

Belpol

A NISZ Zrt. bonyolította le a nemzeti konzultációt is. 

„A Fidesz a Belügyminisztérium alá tartozó NISZ Zrt. telefonján végzi a békemenet szervezését (azaz a buszkirándulásokat, a járvány kellős közepén)” – írja Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Facebookon. 

Hadházy inkognitóban felhívta a számot; Kővári László szekszárdi fideszes képviselő lánya vette fel az állítása szerint, aki örömmel tájékoztatta, hogy „nagyon sok buszt fognak szervezni, ingyenes lesz az út és szóljak másoknak is”. Bejegyzéséhez csatolta a Fidesz Tolna megyei 1. választókerületi alapszervezete által fizetett Facebook-hirdetést, amely szerint a menetre szervezett buszokra a 30/8211-925-ös számon lehet jelentkezni. A telefonszám a Magyar Telekom nyilvántartása szerint a NISZ Zrt. Budapest VIII. kerület, Csokonai utca 3. szám alatti központjában van bekötve. 

A képviselő bejegyzésében hozzáteszi, az állami cég bonyolította le a nemzeti konzultációt; ők végezték a számolást és üzemeltették az online honlapot, „ahol egy robot simán tudott tízezer kamu szavazatot leadni”.

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.