A Fidesz államtitkára megüzente, hogy milyen családban kell felnőniük a magyar gyerekeknek

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 22., 18:26
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Potápi Árpád elmondta, hogyan képzelik el a családot.

„A határon túli magyarság a kormány családpolitikája mellett áll” – jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton Dombóváron, a családok évéhez kapcsolódó rendezvényen.

Potápi Árpád János a Fidesz és a kormánypárti Civil Összefogás Fórum helyi szervezetének családi napján mondott köszöntőjében azt mondta, hogy „a család egy férfi és egy nő kapcsolatán alapul, és gyermekeinket is úgy képzeljük el, hogy ilyen családokban kell felnőniük”.

„Az, hogy meg akarjuk védeni a családjainkat, normális emberi gondolkodás” – jegyezte meg a nemzetpolitikáért felelős államtitkár a Szent Orsolya Iskolaközpontban tartott eseményen.

false

 

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Kitért arra is, hogy a nemzetpolitikai államtitkárság a családpolitika határon túli feladatait végzi, ennek keretében hirdették meg a határon túli magyar családok éve programot. A program eredményei között említette, hogy a kormány 550 óvodát épít vagy újít fel határon túli magyarok lakta településeken, a Felvidéken például ezen a héten hat óvodát adtak át.

Utalt rá, hogy a Fidesz–KDNP 2014-ben a határon túlról érkezett levélszavazatok 94 százalékát, 2018-ban 96,8 százalékát kapta.

Szerinte „a kultúránk a zsidó-keresztény hagyományokra épülő keresztény kultúra, amiből mi nem is szeretnénk engedni” akkor sem, „ha Európa nyugati felén ultranacionalista, radikális jobboldali szervezetként állítanak be minket”.

(via MTI)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 22., 18:26
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 7
  Neumerker
  2018. szeptember 24., hétfő 11:58
  Csak azt nem értem, hogy kik támadják a magyar családokat. Mármint kiktöl kell megvédeni öket.
 2. 6
  jhamori
  2018. szeptember 23., 20:50
  Szeretném, ha a fidesz kihagyná a keresztény-zsidó halandzsa-összetételből a zsidókat. Nem esik nekem jól, hogy bennünket is belekevernek a fostalicska „filozófiájukba”. Maradjanak csak simán keresztények, mi meg valahogy elleszünk a zsidóságunkkal.
 3. 5
  Cheyenne
  2018. szeptember 23., 16:01
  Ha családos vagy, gyerekeket nevelsz, nyugodtan megbazhatod a titkárnőt vagy qurvázhatsz. Ha katolikus papként a szószékről a családok szentségét és egyéb halhatatlan keresztény értékeket hirdetsz, szájba, seggbe kurranthatod a kiszolgáltatott kisgyerekeket. A család zsidó-keresztény jellege nem sérül. A Mennyország kapui nyitva állnak előtted.

  Teologice ugyan nem tudom, Jézus szavait hogyan nem veszitek figyelembe, ti elvált, újraházasodott körösztény tökéletesek, miszerint a házasság Isten előtt örökre szól, de az Egyházakkal ezt a gordiuszi csomót is átvágjátok. Hiába, az Isteni Csoda a ti oldalatokon áll..
 4. 4
  harcolj
  2018. szeptember 22., szombat 20:42
  Utalt rá, hogy a Fidesz–KDNP 2014-ben a határon túlról érkezett levélszavazatok 94 százalékát, 2018-ban 96,8 százalékát kapta - Ejnye Popótápi elvtárs ! Ezt a 3,2 %-ot nehogymá nem lehetett meggyózni-megvenni. Nem baj ha nyúl csak röfögjön!
 5. 3
  harcolj
  2018. szeptember 22., szombat 20:36
  A magyarok nyilaitól ments meg uram minket. Meg Popótápi nyálaitól.
 6. 2
  csulla
  2018. szeptember 22., szombat 20:27
  Olyan jó állapotban vannak a "határon belüli" óvodák,hogy ezt is megtehetik!Nem is értem,hogy még merddig lehet a nemzetileg csökötteket vezetni az orruknál fogva?
 7. 1
  rworse
  2018. szeptember 22., szombat 18:38
  Potapov.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra