A Jobbik lemondatná a mandátumáról Varga-Damm Andreát

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. május 20.

Belpol

Az ő javaslatára szavazták meg a titkosszolgálatokról szóló salátatörvényt.

Országgyűlési képviselői mandátumának visszaadására szólította el Varga-Damm Andreát a Jobbik vezetése; amennyiben ennek 24 órán belül nem tesz eleget, kezdeményezik kizárását a frakcióból - áll a párt elnökségének szerda esti közleményében.

Felidézik: kedden a Jobbik - a téma felelősének, a honvédelmi és rendvédelmi bizottság alelnökének, Varga-Damm Andreának a javaslata alapján - megszavazta az állami megfigyelőrendszerről szóló salátatörvényt.

"Tudjuk, hogy a parlamenti kétharmaddal rendelkező Fidesz elfogadta volna a salátatörvénybe rejtett paragrafusokat nélkülünk is, tehát a szavazataink nem befolyásolták a konkrét döntést. A Jobbik frakciója - ha megfelelően tájékoztatják a törvényjavaslat tartalmáról és megfelelően előkészítik számára azt - sohasem adta volna a nevét egy ilyen javaslat elfogadásához" - írják.

A frakcióelnökség felvállalta, elismerte a közvélemény előtt a hibát, ugyanakkor a párt vezetésében feloldhatatlan bizalmi válság alakult ki Varga-Damm Andreával szemben.

"Elvárjuk tőle, hogy vállaljon felelősséget az üggyel kapcsolatosan." Közölték: ha Varga-Damm Andrea 24 órán belül nem adja vissza a mandátumát, akkor a frakcióvezetés kezdeményezi kizárását a Jobbik képviselőcsoportjából.

Figyelmébe ajánljuk