A kórházaktól 4,6 milliárd forintot von el a kormány, a TEK több mint 7 milliárdot kap

  • narancs.hu
  • 2022. március 8.

Belpol

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint a Magyar Falu Programra is kevesebb jut.

Mintegy 9 milliárd 848 millió forint átcsoportosításáról döntött a kormány – derült ki a Magyar Közlönyben megjelent friss határozatból. Ezek szerint a legnagyobb összegű pénzelvonás az Országos Kórházi Főigazgatóság költségvetését érinti, oda 4 milliárd 670 millió forinttal kevesebb jut. 1 milliárd 307 millió forinttal kevesebb forrás áll rendelkezésre a Magyar Falu Programra is, míg az úgynevezett kötött segélyhitelezésre 1,6 milliárd forinttal.

A Gazdaság-újraindítási Alapból 7 milliárd 456 millió forintot vett ki a kormány. Ezt az összeget a Terrorelhárítási Központ kapta meg – ezt a napi.hu vette észre.

Mindeközben kiderült, kormánydöntés született a kórházi várólisták csökkentéséről – írja a hvg.hu. A kabinet 13,6 milliárd forintot fordít erre a célra –jelentette be az emberi erőforrások minisztere jelentette be.

Magyar Közlöny szerint a Központi Maradványelszámolási Alap 2 milliárd 622 millió forinttal gazdálkodhat kevesebb összegből. Ebből a pénzből 1 milliárd 158 millió forintot kaptak a sportági fejlesztési koncepciók megvalósításával összefüggő feladatok támogatására.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk