A kórházi ágyak tíz százalékát kell jelenleg üresen tartani a koronavírusos esetek miatt

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 31.

Belpol

Kásler Miklós egyelőre nem szigorított az egészségügyre érvényes szabályokon.

Bár drasztikus nőtt az elmúlt napokban a koronavírus-fertőzéses esetek száma, Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője egyelőre nem szigorított az egészségügyre érvényes szabályokon – írjaNépszava.

A lap információi szerint a kórházaknak jelenleg csak az ágyak 10 százalékát kell kötelezően üresen tartaniuk. A koronavírus miatt kórházi ápolásra szorulókat elsősorban a járványkórházakban, azaz a Dél-pesti Centrumkórházban, az Országos Korányi és Pulmonológiai Intézetben, valamint az Új Szent János kórházakban kezelik.

A kiskunhalasi mobil járványkórház készenlétben áll, míg a BNV területén felállított ellátóhelyről a kórházi ágyakat azonban elszállították és a területet visszaadták a vásárváros üzemeltetőinek.

Mint ismert, az elmúlt napokban megugrott a koronavírusos esetek száma. Vasárnap a napi új fertőzöttek száma rekordot döntött. A 292-es esetszám rekord a járvány hazai történetében, eddig a legmagasabb szám 210 új fertőzött volt, amit még áprilisban regisztráltak.

Neked ajánljuk