A médiahatóság munkatársai az elkövetkező 3 évben is egy hévízi luxusszállodában pihenhetnek

  • narancs.hu
  • 2020. július 1.

Belpol

A szálloda nemrég nyert el egy 537 millió forintos, vissza nem térítendő állami támogatást is.

Ha minden jól megy, akkor a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) munkatársai hamarosan vissza nem térítendő állami félmilliárdból felújított, magántulajdonban lévő hévízi luxusszállodában pihenhetik ki a fáradalmaikat. A médiahatóság honlapjára feltett üvegzsebszerződésekből ugyanis kiderül, hogy a 2020-2023-as időszakra ismét a négycsillagos, superior kategóriájú Hotel Carbonával kötöttek szerződést 197 millió forintért, írja az mfor.hu.

A lap hozzáteszi, a szálloda nemcsak azért jár jól, mert a médiahatóság dolgozói nála nyaralnak, hanem mert sikeresen pályázott a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által kiírt Kisfaludy-tenderen, így 537 millió forint vissza nem térítendő állami támogatás segítségével újíthatják fel a 260 szobás hotelt, amely a fürdőváros központjában, egy 4,6 hektáros, arborétumszerű parkban helyezkedik el.

false

 

Fotó: Hotel Carbona Facebook-oldala

 

És hogy ki a hotel tulajdonosa? A Buda Invest Kft.-n keresztül a Pocsai-família, amelynek feje, Pocsai Alex a kormányközeli HírTV egyik alapítója. Igazgatósági tag még az ingatlanbefektető-ügyvéd Bálintfy Gábor, valamint a kisebbségi tulajdonos Csóti György volt MDF-es és fideszes országgyűlési képviselő, korábbi zágrábi nagykövet is tag. A fő tulajdonosok azonban Pocsai Alex lányai. Pocsai és Bálintfy között rokoni kapcsolat is van, hiszen Pocsai feleségét Bálintfy Eszternek hívják, írja a lap.

A médiahatóság nem most először választotta a hévízi szállodát, az első szerződést 2000 márciusában kötötte velük az NMHH elődje, az Országos Rádió és Televízió Testület. Akkor egy év 35 millióba került, ez a 2017-2020-as időszakra már 197 millió forintra kúszott fel, vagyis évente 65,6 millió üti a hotel tulajdonosának markát.

Neked ajánljuk