A mezőtúri polgármestert indítja a Fidesz Boldog István körzetében

Belpol

Herczeg Zsolt lesz a kormánypárt képviselőjelöltje Jász-Nagykun-Szolnok megye 4-es számú választókerületében.

"Orbán Viktor miniszterelnök úr felkérését tisztelettel elfogadom és Önökért vállalom!" - jelentette be szerdán délelőtt Facebook-oldalán Mezőtúr polgármestere. Ezzel véglegessé vált, hogy Herczeg Zsolt indul Boldog István helyett a Törökszentmiklós központú választókerületben.

Mint ismert, Boldog azt jelentette be nemrég, hogy neki fontosabb a család a Fidesznél, a képviselőségnél, az országnál, ezért nem indul a választáson.

Boldog visszalépésének a valódi oka az volt, hogy eljárás folyik ellene: ahogy azt lapunk is megírta, a fideszes országgyűlési képviselőt, aki sokak szerint kiskirály a körzetében, vesztegetés elfogadásával vádolják. Tavaly szeptember elején arról is cikkeztünk, hogy Boldog helyére több név felmerült, egyikük Herczeg Zsolt mezőtúri polgármesteré volt. Azé az emberé, akit egyébként helyi politikai erők Boldog jobbkezének és fontos emberének tartanak, és aki igen szorosan kötődik a megvádolt képviselőhöz.

Herczeg Zsolt ellenfele Jász-Nagykun-Szolnok megye 4-es számú választókerületében összellenzéki jelöltként a jobbikos Csányi Tamás lesz. 2018-ban egyébként Boldog 44,71 százalékkal nyerte a körzetet; Csányi úgy kapott 40, 78 százalékot, hogy csak a Jobbik jelöltje volt. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.