Nem indul a 2022-es választáson Boldog István

  • narancs.hu
  • 2021. december 9.

Belpol

A Fidesz korábban már selyemzsinórt küldött a képviselőjének, akit az  ügyészség hivatali visszaéléssel gyanúsít.

Boldog István "A család a legfontosabb!" felkiáltással a Facebookon jelentette be, hogy nem indul a 2022-es országgyűlési választáson - írja a 24.hu.

"12 év után rá kellett jönnöm arra, hogy nem elég dolgozni a körzet lakosaiért, hanem nagyobb figyelmet kell fordítani az ember családjára "– idézi a lap a fideszes képviselőt, aki ellen  - mint arról beszámoltunk - tavaly emeltek vádat vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt.

Mint írtuk, az ügyben több embert is letartóztattak, köztük a Boldog jobbkezének tartott Fehér Petrát, aki korábban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés alelnöke volt, Azóta olyan részletek is kiderültek, mint hogy nejlonszatyorban kapta a kenőpénzt több közvetítőn át, amiből utána Ausztriában vásárolt öltönyöket. 

Hadházy Ákos korábban úgy fogalmazott, hogy Boldog István ellen azért folyik nyomozás, mert a választókörzetében "több polgármester is fellázadt az ocsmány rendszer ellen", mert Boldog azzal zsarolta őket, hogy csak akkor kapnak uniós pénzt, ha az általa előírt cégek fogják végezni a munkát. 

Mint arról korábban hírt adtunk, Kubatov Gábor a Fidesz alelnöke és pártigazgatója gyakorlatilag  selyemzsinórt küldött Boldog Istvánnak, amikor azt ajánlotta neki, hogy ne induljon a következő választáson.

Úgy látszik, a selyemzsinór célba ért.

Frissítés

Csányi Tamás, az ellenzéki összefogás előválasztáson győztes képviselőjelöltje lapunk érdeklődésére, hogy mit szól Boldog bejelentéséhez, azt mondta, több mint üzenetértékű, hogy ezt a korrupcióellenes világnapon tette meg a fideszes politikus. Ez felér egy beismeréssel.

A Boldog körzetében induló ellenzéki jelölt hozzátette, úgy gondolja, álszent dolog a családdal takarózni. Szerinte Boldog akkor törődött volna igazán a családjával, ha tisztességesen dolgozott volna és elkerüli a vádlottak padját.

Csányi szerint elképzelhető, azzal, hogy most elállt az útból Boldog, elvileg nincs akadálya, hogy hamarosan, akár napokon belül bejelentik „utódját”. Lehet, hogy Boldog ennek a döntésnek ment elébe, ezért közölte most kivonulását a politikából.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk