A tatabányai Fidesz betiltotta a lakosság tájékoztatását

  • narancs.hu
  • 2021. december 16.

Belpol

Az ellenzéki képviselők is megszavazták az erről szóló javaslatot.

A tatabányai közgyűlés úgy határozott, hogy az önkormányzatnak év végéig minden olyan kötelezettségét fel kell mondania, ami a lakosság informálására irányul: a honlap, a közösségi média, az online megjelenés, a helyi újság, valamit a közgyűlés közvetítése is ide sorolható. Tatabányán 2022 márciusáig, vagyis a jövő évi költségvetés elfogadásáig a lakossági tájékoztatás szünetel. Ez azt jelenti, hogy a szokásos módokon jó ideig nem adhatnak hírt a várost érintő fontosabb ügyekről. Minderről a 444.hu számolt be elsőként.

Az erről szóló módosító indítványt a fideszes Magyarné Kocsis Andrea jegyzi. Fontos kiemelni, hogy a Fidesz-KDNP 8 fős frakcióján túl ellenzéki képviselők is megszavazták az ötletet. Korábban Tatabányán már hoztak hasonló döntést: október 21-én Bereznai Csaba fideszes képviselő javaslatára szüntették meg az önkormányzat ingyenes havi magazinját. 

Tatabányán jelenleg az ellenzéki Összefogásból nemrégiben kilépett Szücsné Posztovics Ilona polgármester. Korábban sem volt biztos a támogatottsága, illetve fokozatosan éleződött a konfliktus a szakadozó ellenzéki koalíció tagjai között. Az utóbbi hónapokban már egyre többen kezdtek el inkább a Fidesszel szavazni a közgyűlésben.

Szücsné néhány órával, de már a 444 cikkének megjelenése után a Facebook-oldalán is megosztott egy videót az esettel kapcsolatban. „Magyarné Kocsis Andrea (Fidesz-KDNP) javaslatára gyakorlatilag betiltották a lakosság tájékoztatását Tatabányán. Nem tudom, hogy Bencsik János fél-e ennyire a lakosság tájékoztatásától a közelgő országgyűlési választás miatt, vagy ezt a javaslatot is a Fidesz budapesti központjából küldték le.”

(Címlapképünkön Tatabánya főtere)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.