Befutott a nap vicce: a Putyint kitüntető Debreceni Egyetem közleményben nyilvánította ki a politikasemlegességét

  • narancs.hu
  • 2017. november 9.

Belpol

Az orosz elnököt is nyilván csak szeretetből tüntették ki.

Miután mai korrupcióinfóján Hadházy Ákos, az LMP társelnöke olyan megkérdőjelezhető tartalmú tanulmányokat mutatott be, amelyek a Debreceni Egyetemen (DE) EU-s pénzből készültek, az intézmény parádés közleményt jutott el az MTI-hez. Az egészben nincs amúgy semmi érdekes, egy szokásos közlemény csupán, ám az utolsó mondat mégiscsak meglepő, ez ugyanis „kinyilvánítja az egyetem politikasemlegességét”. Mindez csak azért furcsa, mert a Debreceni Egyetem adományozott doktori kitüntetést Vlagyimir Putyinnak, és ennek az intézménynek a rektora mondott olyanokat, hogy akik e tett ellen tiltakoztak, azok „szerencsétlen, világtalan, tehetetlen balfácán” emberek.

Aki kíváncsi az egyetem fideszes megszállásának történetére, annak nemrég megjelent cikkünket ajánljuk, amelyben részletesen végigvettük a történéseket:

Mocskos alkuk

Putyin egyetemi díszpolgári címe egyenes következménye annak a folyamatnak, ami Debrecenben Kósa Lajos polgármesterségével megindult, és ami 2010 után olyannyira kiteljesedett, hogy elérte az autonó­miáját sokáig őrző helyi egyetemet is.

Figyelmébe ajánljuk