Bilincsben vitte el Ónodi István lelkészt a NAV

  • narancs.hu
  • 2024. február 20.

Belpol

Ő a Magyar Evangéliumi Testvérközösség gazdasági hivatalának vezetője. 

Házkutatást tartottak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói kedden reggel hat órától Ónodi István lelkésznél, a Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) gazdasági hivatalának vezetőjénél – írja a Telex.

A történtekről Iványi Gábor, az egyház elnöke azt közölte, Ónodinak nem engedték meg a nyomozók, hogy telefonáljon, elvették tőle a készüléket, és nem adtak át neki semmi iratot, amely a házkutatásról és az eljárás okairól szólna. Akadékoskodásnak minősítették, hogy Ónodi csak az ügyvédje jelenlétében akart nyilatkozni, és ezután vitték el bilincsben Békéscsabára.

A lelkész feleségének elmondták a NAV-nál, hogy gazdasági bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást a lelkésszel szemben. 

A történtekből Donáth Anna, a Momentum elnöke azt a következtetést vonta le, hogy „a pedofilbotrányra nincs válasza az állampártnak, ezért minden erővel igyekeznek elterelni a közvélemény figyelmét a gyermekvédelmi rendszer működésképtelenségéről és K. Endre szabadulásának körülményeiről”. Az ellenzéki párt vezetője a putyinizmus logikájáról, koncepciós perről ír.

Az egyház intézményei 680 millió forinttal tartoznak, mert nem kapnak a normatív támogatás mellé kiegészítő támogatásokat. Ez összefügg azzal, hogy az egyház státusza megváltozott.

 

 

 

A címlapkép illusztráció

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk