Öt napot kapott Iványi Gábor egyháza a rezsitartozások rendezésére az MVM-től

  • narancs.hu
  • 2023. október 15.

Belpol

Kikapcsolhatják a villanyt és a gázt.

Elzárják a Magyar Evangéliumi Testvérközösség intézményeiben a villanyt és a gázt, ha nem fizetnek öt napon belül – közölte az MVM Zrt. a hajléktalanszállót, hajléktalan kórházat, hátrányos helyzetű gyerekek iskoláit – összesen 63 intézményt – működtető egyházzal.

A MET intézményei összesen 680 millió forinttal tartoznak, ezt úgy halmozták fel, hogy az állam a bírósági döntések ellenére sem rendezte egyházi státuszukat, így nem kapják meg a normatív támogatás mellé járó kiegészítő támogatásokat – írja az rtl.hu.

A VIII. kerületi polgármester, Pikó András felajánlotta segítséget, azt mondta: „ha bezár a Dankó utcai hajléktalanszálló az óriási humanitárius krízis.” Szerinte most ennél nagyobb összefogás kell.

Az MVM Zrt. úgy reagált: már többször tárgyaltak Iványiékkal, korábban féléves moratóriumot is vállaltak, de ez már lejárt.

A MET kapta a legtöbb egyszázalékos felajánlást az egyházak közül, de a beérkező támogatásokat a NAV azonnal inkasszózta. Iványi már Orbán Viktor miniszterelnöknek is levelet írt, a héten generátorokra gyűjtenek.

Két hete Mihálffy Béla homokhátsági és szegedi KDNP-s országgyűlési képviselő azt mondta, az állam átvenné a MET iskoláit, erre a tanárok és diákok érdekében lenne szükség. Kérdés, mennyire etikus először ellehetetleníteni egy iskola működését, majd elvenni az alapítótól.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk