Biztosan csöndes lesz a debreceni közmeghallgatás

  • narancs.hu
  • 2024. február 20.

Belpol

Lehet kérdezni, véleményt nyilvánítani – e-mailben vagy az Ügyfélkapun keresztül. 

Katasztrófavédelmi közmeghallgatást tartanak március 4-én reggel 8 és este 20 óra között a CATL debreceni akkumulátorgyáráról „honlapon való közzététel útján”. Ez azt jelenti, hogy az esemény online zajlik, csak így lehet részt venni rajta – közli a Debreciner.

A közmeghallgatásról szóló hirdetmény a debreceni önkormányzat honlapján jelent meg. 

A kitűzött időintervallumban az emberek a városházára küldött e-mailben és az Ügyfélkapun keresztül tehetik fel a kérdéseiket, közölhetik az észrevételeiket. 

Az akkumulátorgyár első katasztrófavédelmi közmeghallgatását tavaly január 9-én tartották, még nem a világhálón, hanem a Kölcsey központban, mintegy ötszáz ember jelenlétében. Mivel a felháborodott helyiek többször is bekiabáltak, a kínai cég képviselője nem tudta megtartani az előadását. A jelenlévők azt követelték, népszavazáson dönthessenek a beruházásról, de ezt nem teljesítette a városvezetés. Papp László polgármester a Debreciner szerint mondott olyat, hogy Mikepércsen is rendeznek közmeghallgatást, ahol válaszolni fog a kérdésekre, de az utóbbi egy évben ez az ígéret nem teljesült. 

Most azért muszáj még egy közmeghallgatást tartani, mert a Kúria november 29-én megsemmisítette a gyár katasztrófavédelmi engedélyét, a nyilvánosságra vonatkozó szabályok megsértése miatt. 

Arról, hogy fizikai jelenlét nélkül is lehessen közmeghallgatást tartani, tavaly áprilisban jelent meg kormányrendelet, amely a szomszédos Ukrajnában zajló háborúra hivatkozva teszi lehetővé ezt a megoldást. 

Debrecenben legutóbb tavaly december 11-én rendeztek ilyen online közmeghallgatást a Nemzeti Oltóanyaggyár ügyében, de az esemény jegyzőkönyve szerint senki sem tett fel kérdést a beruházásról.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk