1,2 milliárd forintot ajánlottak fel az adózók Iványi Gábor egyházának

  • narancs.hu
  • 2024. január 27.

Belpol

Az összeget az elmaradt bérek pótlására fordítják.

A 2022-es adóévre vonatkozó egyházi 1 százalékos személyi jövedelemadó-felajánlás és a bejegyzett egyházakat megillető állami kiegészítés is megérkezett a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) számlájára – írja a 444. Ebből kiderül, hogy

több mint 73 ezer adófizetőtől mintegy 718 millió forintnyi „egyszázalék” érkezik az egyházhoz, ehhez pedig további 516 milliós állami kiegészítés is társul.

„Az 1,234 milliárd forint jelentős részét ígéretünk szerint az elmaradt munkabérek pótlólagos rendezésére fordítjuk. Az utalások adminisztratív feldolgozása már megkezdődött, elindultak a lépcsőzetes kifizetések a jelenlegi és a volt munkatársaknak is” – közölte a MET.

A közlemény szerint a korábbi évekhez képest csaknem 50 százalékkal nőtt a befolyó összeg nagysága. Bizonyára nem függetlenül attól, hogy Iványi Gábor gyakran szerepel a kormánypárti sajtó célkeresztjében.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk