Csepel alpolgármestere: a tankerület több ingatlan-felajánlást kapott az önkormányzattól

Belpol

Ábel Attila reagált reggeli hírünkre, miszerint a Németh Szilárd érdekeltségébe tartozó sporttelepre költözött a Dél-Pesti Tankerületi Központ. 

„A tankerület több olyan ingatlan-felajánlást kapott a csepeli önkormányzattól, amely megfelelhetett volna az igényeiknek” – reagált szűkszavúan Ábel Attila, Csepel alpolgármestere lapunknak azon reggeli hírünkre, hogy a Dél-Pesti Tankerületi Központ a Németh Szilárd Fidesz-alelnök érdekeltségébe tartozó Csepel SC sporttelepén bérel irodát havi százezer forintért. 

A tankerületi központ igazgatója, Tóth János azt írta megkeresésünkre, hogy azért van a Csepel SC központjában a tankerület irodaháza, mert „a feladatellátási területünkön lévő önkormányzatok nem tudtak számunkra megfelelő elhelyezést biztosítani”.

Tóth kijelentése azért volt meglepő, mert a több tucat oktatási intézményt fenntartó dél-pesti tankerület három kerületben (IX., XXII., XIII.) működik, mégsem volt biztosított számára az irodaház. Ábel Attila válasza szerint viszont erre lett volna lehetőség. 

Ábel Attila Borbély Lénárd polgármesterrel együtt tavaly márciusban került ki a csepeli Fideszből, ugyanis Németh Szilárd kezdeményezésére feloszlatták a párt helyi szervezetét, majd újraalakították, viszont Ábel és Borbély ennek már nem lehetett tagja, mert nem fogadták el a belépési kérelmüket. 

Jó ideje tart Németh Szilárd és Borbély Lénárd csepeli belharca, amivel lapunk is részletesen foglalkozott. Ábel Attila 2022 augusztusában azt nyilatkozta lapunknak, hogy „Németh Szilárd nem ismeri el a polgármestert, így bennünket, alpolgármestereket sem. Ezért nem áll le velünk egyeztetni. Az ő elmélete szerint választókerületi elnökként valójában ő a polgármester, mi pedig felségsértést követünk el azzal, hogy nem követjük az utasításait”. 

(Címlapképünkön: A Csepel SC sportkomplexuma az intézményben tartott bejárás napján, 2022. december 16-án. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár szerint az a cél, hogy a Csepel SC a hat kiemelt budapesti sportszervezet közé kerüljön. MTI/Kovács Tamás)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mindent megértve

  • - minek -

Sok tekintetben szabálytalan Beth Gibbons élete és pályafutása, ugyanakkor a néha szokatlan fordulatok sok mindent elárulnak a sikerek, de a visszavonultságban eltöltött időszakok értelméről, titkairól is.

Palackposta

A magyarországi holokauszt 80. évfordulójára összeállított kiállítás több, bár nem feltétlenül eltérő nézőpontot és értelmezést rendel egymás mellé.

A létezés sötét ünnepe

  • Kiss Annamária

Perovics Zoltán színháza a megalapítástól kezdve, vagyis már a 90-es évektől kutatja a hiteles színházi jelenlét mibenlétét.

Végtelen frontok

Új frontot nyitott az orosz hadsereg május 10-én Harkivtól északra. Az ukrán védelmet felkészületlenül érte a támadás, sokan a katonai és a politikai vezetést hibáztatják, az elemzők pedig az orosz szándékot igyekeznek megérteni.

Kifelé legény

Törökország a Közel-Kelet nagy játékosa, senki sem nézheti levegőnek – legalábbis ezt üzenné Ankara serény külpolitikája. Ám a külvilág felé mutatott erős ország képe egyre hamisabb. A belső problémák lassan felemésztik az elnök rendszerét.

 

A holnap pajzsa

  • Szabó Attila

Az új európai uniós médiatörvényről, az EMFA-ról (European Media Freedom Act), s arról, hogy hozhat-e az elfogadása bármi jót Magyarország számára, e lap hasábjain nemrég Polyák Gábor írt figyelemfelkeltő, de lemondó hangvételű cikket. 

 

A többi dráma

Átalakítja a legendás drámatagozatos oktatást a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban a tankerület és az igazgató – utóbbi most fideszes önkormányzati képviselő lett. Az érintettek a szülői értekezleten hiába kérdeztek, hivatalos leveleikre sem kapnak választ.

„Passzívan tűrni kényszerülnek”

Akkugyárak melletti lakhatásról, kőbánya és függőhíd alatt „felejtett” emberekről, a rendeleti kormányzás salátatörvényeiről és az elmúlt évek jogalkotási gyakorlatának „mellékhatásairól” beszélgettünk a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda vezetőjével és munkatársával.