Donáth Anna: Anya ilyet nem tehet, Novák Katalinnak le kell mondania

  • narancs.hu
  • 2024. február 3.

Belpol

A Momentum elnöke szerint az államfő a hivatalára már a megválasztása pillanatában alkalmatlan volt.

„Nem tudok napirendre térni Novák Katalin kegyelmével kapcsolatban, amivel kiszabadult a börtönből a pedofilsegítő pedagógus, aki részt vett a bicskei gyerekotthonban történt nemi erőszakok eltussolásában.

Egy pedofil bűntársa volt, és most szabad. Még csak büntetett előélete sincs. Miközben a hároméves börtön még csak köszönőviszonyban sincs azzal az iszonyattal, amiben bűnrészes volt. És Novák Katalin a pápalátogatást arra használta, hogy ezt az embert ráeressze a magyar társadalomra. 

Ilyen förtelmes döntést hozni, ilyen módon visszaélni az elnöki hatalommal egész egyszerűen elfogadhatatlan. Ez a döntés azt mutatja, hogy se lelkiismeret, se elemi jóérzés, se tisztesség nincs a köztársasági elnökben. A hivatalára már a megválasztása pillanatában alkalmatlan volt, de most olyan határokat lépett át, ami nem az alkalmatlanság, hanem a társadalomra veszélyesség kategóriája.

Novák Katalinnak le kellene mondania. Ilyet egy elnök, egy anya nem tehet”

– reagált Donáth Anna, a Momentum elnöke arra, hogy a köztársasági elnök tavaly áprilisban kegyelembe részesítette a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesét, akinek tudomása volt arról, hogy az igazgató több gyereket is molesztált. 

A kegyelemben részesített helyettesnek az ítélet szerint nemcsak tudomása volt az igazgató tetteiről, de írt egy hamis vallomást is az egyik gyerek nevében, amit a saját irodájában, a pedofil igazgató jelenlétében akart aláíratni az érintett gyerekkel. Mindezért 3 év 4 hónap börtönre ítélték első és másodfokon is. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk