Németh Szilárd újjáalakította a feloszlatott csepeli Fideszt, a polgármestert nem lehet tagja

  • narancs.hu
  • 2023. március 30.

Belpol

Borbély Lénárd 21 év után a Németh Szilárddal fennálló vitája miatt marad ki a kormánypárti szervezetből.

"Németh Szilárd kezdeményezésére feloszlatták a csepeli Fideszt, amely a mai napon újra megalakult. Ennek 21 év után már nem lehetek a tagja. A kettőnk között fennálló vitában én Csepel és a csepeli emberek érdekét képviseltem, és ez ide vezetett" - írja Facebook bejegyzésében Borbély Lénárd, Csepel – eddig – fideszes polgármestere.

A szervezet újjáalakításáról Németh Szilárd is beszámolt . Ebből kiderült, hogy Borbély és az alpolgármester, Ábel Attila is visszalépett volna a csepeli fideszes körbe, de nem fogadták el a kérelmüket. A másik alpolgármester, Morovik Attila nem is jelentkezett.

"Így ők hárman

a továbbiakban nem tagjai a Fidesznek, nem képviselhetik és nem nyilatkozhatnak a Fidesz nevében, nem használhatják a Fidesz jelképeit, nem tagjai a Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának, nem tartoznak politikai közösségünkhöz" 

– írja Németh, aki az újjáalakított szervezet elnöke.

A csepeli egészségügyi fejlesztésekre több mint egymilliár

 
Németh Szilárd és Borbély Lénárd egy korábbi sajtótájékoztatón.
Fotó: MTI/Mónus Márton

Borbély Lénárd közölte, "ebben a vitában a két legfontosabb kérdés a Kis-Duna-part beépítése volt, a másik a Munkásotthon megőrzése a csepeliek javára. A polgármesteri munkámat teljes erőmmel folytatom, és kizárólag Csepel érdekében járok el. Ehhez pedig továbbra is kérem az itt élők támogatását."

A Kis-Duna partot akart Németh Szilárd kollégiumot felhúzni a csepeli birkózóknak. Az ötletet a polgármester nyíltan megtámadta, felmérésekre hivatkozva azt közölte, a csepeliek 84,4 százaléka azt szeretné, hogy a birkózóakadémia kollégiuma helyett inkább zöld családi, gyermek- és sportliget legyen ott. De arra is felhívta a figyelmet, hogy az akadémia már kapott egy kollégiumot.

A polgármester hozzátette, "ettől függetlenül a jobboldali világnézetem, a nemzetről, hazáról, családról és az isteni gondviselésről nem változott meg a véleményem és soha nem is fog. Továbbra is ahhoz a szellemi közösséghez tartozom, akikkel közösen dolgoztunk az elmúlt két évtizedben. Nekem mindig is Csepel lesz az első!"

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk