Donáth Anna is Márki-Zay Pétert támogatja

  • narancs.hu
  • 2021. október 11.

Belpol

Bár egy rakat dolgot felsorol, hogy miben nem értenek egyet.

„Nem titok: Márki-Zay Péterrel nagyon más a világképünk. (…)Mások vagyunk, de egy irányba tartunk. Mert mélyen hiszem, hogy a magyar politikát akkor tudjuk megújítani, ha az ennyire eltérő világképpel rendelkező emberek is képesek összefogni, együttműködni, egymást meggyőzve egy közös országot építeni. ”– áll ki Donáth Anna Facebook-posztjában Márki-Zay Péter indulása mellett.

Majd egy sor dolgot felsorol, miben nem értenek egyet:

  • én is helytelennek tartom más szavazók minősítgetését, legyenek azok akár fideszes, akár DK-s szavazók – utalva itt Márki-Zaynak arra a kijelentésére, hogy aki nem rá szavaz, az a Fideszre szavaz.
  • „Én sem értek Márki-Zay Péterrel egyet az egykulcsos adórendszerben – szerintem a honfitársaink iránti szolidaritásnak ezen a szinten is meg kell jelennie.
  • „Én sem értek egyet vele abban, hogy a cél szentesíti az eszközt, és hogy a Fidesz ellen a Fidesz eszközeivel kell küzdeni: nem lehet mások szexuális orientációját a nyilvánosság előtt kitárgyalni.” Donáth Anna itt arra utal, hogy Márki-Zay Péter rendszeresen oszt meg félinformációkat arról, hogy a fideszben több meleg is van, valamint Orbán Gáspárral is számtalanszor példálózik. 

  • „Én sem értek egyet sem vele, sem vetélytársával, Dobrev Klárával abban, hogy feles többséggel új alkotmányt lehet és kell írni, hiszen egy ilyen lépés könnyen polgárháború szélére sodorhat minket. ”– írja Donáth.

Ugyanakkor azt gondolja, hogy Márki-Zay Péter képes győzni és kormányozni, amit a következőkkel támaszt alá:

  • „Egy fideszesnek gondolt bástyában tudta legyőzni Lázár János emberét, majd egy sikeres egy év után újra elnyerte a bizalmat a jobboldali többségű városban.
  • „A 2018-as választás óta rengeteg olyan jobboldali választót szólított meg Hódmezővásárhelyen kívül is, akik nélkül nem tudjuk legyőzni a Fideszt 2022-ben. ő is úgy gondolja, hogy a korrupciónak nincs színe.
  • „Fő erejét az adja, hogy ogy a Momentumhoz hasonlóan új szereplőként nincs olyan súlyos politikai hiba a múltjában, mint egyes szövetségeseinknek. a közös miniszterelnök-jelöltnek előbb győznie kell, majd újraegyesíteni a nemzetet. Erre, jelen állás szerint, Márki-Zay Péternek van a legnagyobb esélye!” – zárja sorait.

A Momentum múlt csütörtökön jelentette be, hogy az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Péter fogják támogatni.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk