Egy napja nem jelenti be a Fidesz az EP-listáját

  • narancs.hu
  • 2024. február 9.

Belpol

Ezt a listát elvileg a Novák Katalin pedofilbotrányában is érintett Varga Juditnak kéne vezetnie.

Elvileg a héten kellett volna döntenie a Fidesz-elnökségnek és a választmánynak a párt EP-listájának jelöltjeiről: ahogy arra a 444 emlékeztetett, Gulyás Gergely miniszter a február elején tartott kormányinfón azt mondta, amint lezajlott a választmányi döntés, azonnal nyilvánosságra hozzák az eredményét.

Miniszterjel?ltek bizotts?gi meghallgat?sa

 
 
Fotó: mti/Kovács Attila
 

 

Na most ez a választmányi ülés csütörtökön volt, amit dokumentáltak különféle fideszes politikusok is Facebookon, viszont azóta is várat magára a bejelentés: az egyetlen bejelentés ami érkezett ugyanis Orbán Viktoré volt, amikor közölte, alkotmánymódosítást indítványoz Novák Katalin köztársasági elnök hangosra sikerült elnöki kegyelme miatt, amit a bicskei gyerekmolesztálót segítő K. Endrének adott.

A halogatás azért adhat okot találgatásra, mert az már kész tény egy ideje, hogy a párt az egykori igazságügyi minisztert, Varga Juditot szánták a lista élére. A gyerekmolesztáló igazgató bűnsegédjének kegyelméhez pedig Varga Judit jóváhagyása is kellett, ő azonban azóta sem szólalt meg az ügyben.

Az persze most sem kizárt, hogy a Fidesznél nem merült fel Varga kipöckölése, csak a Novák Katalin körül kialakult balhé idején nem akar előállni a listával, ahogy abból sem érdemes semmire következtetni, hogy Varga Judit hallgat: a politikusnak a szintén hozzá köthető végrehajtóbotrány idején is ez volt a módszere.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.