Varga Judit „brüsszeli harcos” szerepre készül

  • narancs.hu
  • 2024. január 28.

Belpol

Zárt ajtók mögött hirdetett „programot” a Fidesz EP-listavezetője. 

A Parlamenti Szalonban zárt ajtók mögött mondott nagyívű „programadó” beszédet a héten Varga Judit volt igazságügyminiszter, aki a Fidesz-KDNP listavezetője lesz június 9-én az európai parlamenti választásokon – írja az atv.hu

Mint fogalmazott a lap szerint, nem uniós biztosi posztban gondolkodik, nem látja azt „szembejönni”. Európai parlamenti képviselőségre, a „brüsszeli harcos” szerepére készül. Meghatározta „a feladatot”, ennek is a legfontosabb elemét abban jelölte meg: 

„minél több helyen mondjuk el, hogy mi emberek Koppenhágától Nápolyig, Miskolctól Rotterdamig ugyanazt akarjuk. Nyugodt, emberhez méltó, önazonos életet, amit nem akarnak kívülről megváltoztatni mindenféle ideológiai divathóbort vagy birodalmi törekvés miatt”.

Arról beszélt, hogy a világ történései arra kényszerítenek bennünket, hogy kizökkenjünk a megszokott életünkből, és olyan dolgokkal foglalkozzunk, amiket előtte elképzelhetetlennek tartottunk. „Mert úgy érezzük, hogy a világ kifordult a sarkaiból, és nekünk – önöknek és másoknak is – cselekednünk kell, hogy helyrebillentsük azt. Ugyanezt érzik a német gazdák, a francia rendőrök, a holland kereskedők és a belga nyugdíjasok is”. 

 
Varga Judit, az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának elnöke, volt igazságügyi miniszter beszédet mond, miután átvette a Szellemi Honvédő Díjat a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) ünnepségén a Novotel Budapest Congress Centerben 2024. január 19-én.
Fotó: MTI/Lakatos Péter
 

Mint mondta, „Németország sem az az ország már, amit egykor megismertünk: politikailag instabil, gazdasága zuhanórepülésben, kormányzata cselekvőképtelen és támogatottsága történelmi mélységekben, társadalma káoszban forrong, külpolitikája értékalapú, azaz ideológiavezérelt, a közgondolkodást az indulatok és az érzelmek uralják, a józan, tisztességes állampolgárait, a csendes többséget pedig a liberális média-és véleményhegemónia némítja el vagy kényszeríti jóemberkedő igazodásra, magával rángatva már a sport és a kultúra világának kiemelkedő szereplőit is”. 

Szerinte az Európát jelenleg uraló balliberális többség a brüsszeli bürokratákkal az élen, más európai országok társadalmaiban és közéletében is szörnyű károkat okozott már. De a világ korszakhatárhoz ért. Mindenki látja, hogy geopolitikai, gazdasági és civilizációs különbségek feszülnek egymásnak. A liberális hegemónia történetének legnagyobb válságát éli át – „szélsőségessé és fundamentalistává fajult” – hangoztatta Varga Judit, aki a beszédében visszatérően leginkább azt hangsúlyozta: 

„a világon élő emberek többsége közben csak szeretne normálisan, nyugodtan és emberhez méltóan élni. Elegük van abból, amit eddig rájuk kényszerített a liberális véleményhegemónia, az úgynevezett, »nemlétező« nemzetközi közvélemény”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk