Eltilthatják a közbeszerzésektől a ferencvárosi parkolási pénzekre hajtó Fidesz-közeli cégeket

  • narancs.hu
  • 2019. április 17.

Belpol

Úgy tűnik, azt hazudták, hogy Hongkongból vásárolnak automatát.

A 24.hu tárt fel egy IX. kerületi parkolási sztorit, ami 8775 parkolóhely üzemeltetésére kiírt közbeszerzési pályázathoz kapcsolódik.

A tenderen két pályázó volt, a portál szerint mindkettő Fidesz-közeli: a 4Green Parking Zrt. és a négy céget, köztük a C-Ware Kft.-t és a Városi Parkolás Ellenőrző Kft.-t tömörítő konzorcium.

A 4Greennek Poprády Géza, volt fideszes földművelésügyi államtitkár az alapítója. A C-Ware Kupper Andráshoz, az egykori Centrum Parkoló Kft.-hez köthető, a Városi Parkolás Kft. tulajdonosi szálai Tasnádi Lászlóig, volt belügyminiszteri államtitkáris érnek, írja a portál.

A pályázatot a 4Green nyerte, a másik indulót diszkvalifikálták. Viszont ezek után érvényteleítették a pályázatot, sőt az önkormányzat egy hirtelen és meglepő döntés elvonta a forrásokat a parkolási feladatoktól.

Ekkor csapott le a Közbeszerzési Hatóság, és eljárást indított az önkormányzat és az induló cégek ellen.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

 

Az ok hamis adatszolgálatás, ami felett az önkormányzat szemet hunyhatott. A cégcsoport Hongkongból importált parkolóautomatákról szolgáltatott adatokat, holott a megjelölt cégnek nincs hongkongi telephelye.

Az önkormányzatnak minderről tudnia kellett, mégsem kezdeményezett eljárást. A hatósági eljárásnak a közbeszerzési törvény szerint fél évtől három évig terjedő, közbeszerzési tenderektől történő eltiltás lehet a vége.

Figyelmébe ajánljuk