Forgalomlassító tüntetést tartottak Győrben a Révai Gimnázium tanárai és diákjai szervezésében

  • narancs.hu
  • 2022. október 17.

Belpol

Ez volt az eddigi legnagyobb oktatást érintő megmozdulás Győrben.

Győr egyik legnevesebb gimnáziumának, a Révai Miklós Gimnáziumnak 46 tanára és munkatársa szervezett hétfő reggelre élőláncos demonstrációt. Az iskola igazgatója, Horváth Péter egyébként a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Az eseményhez a Révai és több közeli iskola diákjai, tanárai, szüleik és civilek csatlakoztak. A megmozdulás az eddigi legnagyobb volt Győrben. A városban az elmúlt napokban erősödött a sztrájkhangulat, pénteken már volt két tüntetés, az egyiket a diákok szervezték, a másikat a pedagógusok .

„A köznevelés méltatlan helyzetére és súlyos, rendszerszintű problémáira” hívták fel a figyelmet csaknem ezren a reggeli órákban, még a tanítás megkezdése előtt – írja a Telex

A demonstráció Győr legforgalmasabb útjának, a Szent István út egy sávját érintette. A városban emiatt a szokásosnál is nagyobb dugó alakult ki, ám az autósok dudálásukkal nem a türelmetlenségüknek, hanem a támogatásuknak adtak hangot – írja a lap tudósításában. A tüntetésen az iskola pedagógusa, Juhász Attila tartott beszédet, majd a tömeg elénekelte a Mi vagyunk a Grund című dalt.

(Címlapképünk illusztráció)

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk