Visszautasították Márki-Zay mozgalmának milliós felajánlását a Kölcseyből kirúgott tanárok

  • narancs.hu
  • 2022. október 17.

Belpol

Mást ajánlanák maguk helyett.

Közleményt adtak ki a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból rendkívüli felmondással elbocsátott tanárok. Azt írják, az elmúlt napokban "a szolidaritás megannyi fantasztikus megnyilvánulását" tapasztalták meg, ami meghatotta és reménnyel töltötte el őket. Köszönik a támogatást, és köszönik azt is, hogy a

Márki-Zay Péter által vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom fejenként egymillió forintot ajánlott fel nekik, de ezt nem fogadják el, inkább azt kérik, hogy ezt az összeget "megosztva a Kölcsey Gimnázium alapítványának, illetve a Tanítanék Mozgalom sztrájkalapjának juttassák el".

"Fontosnak tartjuk, hogy a tiltakozási mozgalom mindaddig folytatódhasson, amíg érdemi választ nem kapunk a követeléseinkre, és szeretnénk, ha gimnáziumunk az alapítványon keresztül tovább folytathatná az eddig elkezdett projekteket, s ebben némi segítséget kapna. Meggyőződésünk, hogy a szolidaritás a jelen időszak legfontosabb értéke, ezért igyekszünk mi is tenni"– írta közös közleményében Molnár Barbara, Ocskó Emese, Palya Tamás, Sallai Katalin, és Törley Katalin.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk