Hadházy: A hazug tiszti főorvost könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát

  • narancs.hu
  • 2020. december 13.

Belpol

A képviselő szerint Müller Cecília titkolózik, aminek az az oka, hogy kozmetikázzák az adatokat. 

„A hazug tisztifőorvost könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát” – kezdi Facebook bejegyzését Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. 

Állítása szerint Müller Cecília „néhány hete azt hazudta” neki, nincs információjuk arról, hogy egy adott kórházban melyik napon hány koronavírusos elhunyt volt. Ezzel szemben a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapjáról letölthető az a részletes adatlap és számítógépes útumtató, amelyik a kórházakat utasítja a legrészletesebb adatok beküldésének módjáról. „Nem csak annyit, hogy hányan haltak meg, hanem szinte szó szerint mindent le kell jelenteni a koronás betegekről” – fogalmaz. 

Müller tehát hamar lebukott. A titkolózásnak sajnos csak egyetlen oka lehet: az adatok kozmetikázása. Ez pedig nagyon nagy baj.

– írja Hadházy. 

 

Figyelmébe ajánljuk

A hazai próféta

  • - turcsányi -

Van egy jelenet James Clavell 1975-ben publikált regényének tévéváltozatában: a nagyúr táncol.

Apád, anyád idejöjjön!

Amikor 1976-ban megjelent az eredeti Ómen-film (az azóta tetemes hosszúságúra nyúlt széria első installációja), az mind témaválasztását, mind megvalósítását tekintve tisztes elismerést és közben jeles közönségsikert aratott.

Faunok a méhesben

Harci kakasok, üzekedő katicák, tekergőző hernyók, túlérett gyümölcsök, kergetődző és táncoló faunok. Isteni lényekről leváló szárnytollak, méhrajzás és csonkolt kecskeláb – közel harminc művet, festményeket és szobrokat láthatunk a művészeti galériának is otthont adó régi villa első emeletén.

A „titkosegyetem”

  • Földényi F. László

Nevek a szereplőlistáról: Dr. Bódis József, Dr. Horváth Zita, Dr. Palkovics László, Dr. Pavlik Lívia, Dr. Szarka Gábor, és a többi doktor, meg a kancellárok, a miniszterek, az államtitkárok, az államtitkárok helyettesei, meg a helyettesek helyettesei… Upor László könyvéből néznek ki az olvasóra.